Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Tadicisme neemt ernstige vormen aan

We kunnen op kantoor niet meer doodnormaal ‘ja, graag’ zeggen als een collega vraagt of er nog een kopje koffie moet komen. Dat komt door Dusan Tadic. Dat behoeft uitleg, snap ik.

05 oktober 2018 - 10:17
tadic-1200

Daarvoor moeten we tijd even een stukje terugspoelen. Nog maar kort geleden sprak Tadic in een NOS-microfoon de epische woorden: “Luck do not fall from ze tree. Luck you ghef to deserve.” Het was na de 3-1-thuiszege tegen Dinamo Kiev.
 
Geluk valt niet van een boom, dat moet je verdienen. Filosofische dingen! Tadic is in zijn uitspraken de perfecte prof, zegt louter verstandige dingen en vooral ook de dingen die supporters graag horen uit de mond van één van hun spelers.
 
We zeggen hier wel eens gekscherend tegen elkaar dat Tadic wel mag opletten dat hij niet de Dirk Kuyt van de Balkan wordt. Nogmaals: het is gekscherend, maar het lijntje is soms ietwat dun.

'Coffee do not fall from ze tree. You ghef to earn ze coffee. No milk, you ghef to earn ze milk'

Kuyt werd gezien als een veredelde dorpsdominee. Dan komt Tadic stukken beter weg met zijn houding en uitspraken, maar dat is ook logisch. Zijn grote voordeel is immers dat hij fulltime klinkt als Marko Pantelic. Dan kun je eigenlijk alles zeggen. Zeker ook dat geluk niet van een boom valt.

Afijn, het is inmiddels dus zelfs zo erg dat ook bij ons op kantoor en daarbuiten het Tadicsme nu ernstige vormen aanneemt. Al moeten we nog wel flink schaven aan ons Servische accent. Toch loopt het ietwat uit de hand.
 
Vraag ik aan een collega of hij koffie wil, dan is de reactie doorgaans iets als: “Coffee do not fall from ze tree. You ghef to earn ze coffee. No milk, you ghef to earn ze milk.”
 
Maar niet alleen op kantoor. Thuis ook al. Als mijn vriendin vraagt of ik de afstandsbediening van de tv wil geven, dan doe ik dat tegenwoordig niet zomaar. “Remote controls do not fall from ze tree. You ghef to earn ze remote controls.”
 
Wil mijn dochter Fortnite spelen op de Playstation? Ook dat gaat deze dagen niet zonder slag of stoot. “You finished gomewoark? No? Fortnite do not fall from ze tree. You ghef to earn ze Fortnite.”
 
Het is momenteel erg gezellig thuis. Bedankt, Dusan.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >