Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Plezier

Mijn fiets stond toevallig midden in een feestje, na de wedstrijd. Bij station Bijlmer. Een drumband had het overdekte stationspleintje veranderd in een sfeertje dat niet echt bij de retteketet-tegenstander paste.

07 oktober 2018 - 21:56
s63azcar

Het was eerder een dinsdag- of woensdagavond na een succesvol potje tegen een Europese grootmacht. Het paste wel weer prima bij de thuisploeg die we net hadden gezien. Zelfs bij mislukte acties – die je in de beginfase nog veelvuldig zag – spatte het plezier er vanaf.

In het stadion was de sfeer nog eredivisiewaardig. Veertigduizend seizoenkaarthouders zorgen nou eenmaal voor een ander gevoel, dan tienduizenden passe-partouthouders. Ik weet dat dit veelal dezelfde mensen zijn, maar dat we dan wat gehusseld zijn, maakt kennelijk uit.

Onder het stationsviaduct, bij de vrolijke drummers, waren ook wat plukjes mensen van andere evenementen. Lui die naar U2 gingen, filmbezoekers en wat al niet meer. Dat maakte het tegenstrijdig genoeg misschien ook meer Champions League-waardig. Ook dan zijn er relatief meer mensen die iets minder bezeten met het spelletje bezig zijn. Gewoon, gezellig. Even kijken en meedoen. Bekende Ajaxleuzen werden begeleid door energiek gedreun en ontwapenende blikken van ‘waar ben ik nou weer beland?’

Voetballen in een team waarin de linksback gewoon een fantastische omhaal in huis heeft, moet ook geweldig zijn

Ziyech is altijd van Champions League-niveau. Ik denk dat hij daarom nooit meer tot man van de wedstrijd wordt uitgeroepen. Die competitie heeft hij als het ware uitgespeeld. Hij is het altijd, wat mij betreft. Misschien een idee om het vanaf nu de 'man die bijna aan Hakim kan tippen' te noemen. Vandaag ging die eer naar Daley Blind. Waarom ook niet? Hij regisseerde veel puike omschakelingen en laat formidabel zien wat hij in die grote competitie heeft bijgeleerd.

5-0 tegen AZ dus. Het scorebord is al vrolijkmakend, maar gelukkig is er veel meer. Het team straalt uit dat ze dit ook zouden doen als ze contributie moesten betalen. Voetballen in een team waarin de linksback gewoon een fantastische omhaal in huis heeft, moet ook geweldig zijn. Net als met een keeper die een beetje allergisch lijkt voor zijn eigen doellijn. Of met een ervaren spits die het niet kan laten om de bal toch even in het doel te schieten als het spel al lang gestopt is.

Het lijkt de spelers niet veel uit te maken welke weekdag het is. Zij hebben er voor nu even altijd lol in.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >