Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag positief over Cerny, maar rentree bij eerste heeft tijd nodig

Vaclav Cerny is op de weg terug na een slepende knieblessure. Inmiddels maakt hij alweer vlieguren bij Jong Ajax. Hoe kijkt Erik ten Hag naar de zich terug knokkende aanvaller?

19 oktober 2018 - 14:27
cerny-1200-1
Cerny moet zich via Jong Ajax terug knokken richting eerste elftal. © Pro Shots

Het noodlot sloeg in oktober 2017 toe voor Cerny (21). In het bekerduel met ASV de Dijk (1-4) klapte zijn knie na een uur spelen lelijk dubbel, toen hij een tackle van zijn directe opponent wilde ontwijken.

De aanvaller ging in tranen van het veld. Foute boel, zo veel was direct duidelijk. De tranen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor pretogen vol vuur. Cerny mag het veld weer op en maakt steeds meer minuten bij het Jong Ajax van Michael Reiziger.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar Heerenveen-uit vragen we aan Ten Hag wat de status is van de Tsjechische flankspeler.

Hoe dicht zit Vaclav Cerny tegen een wedstrijdselectie bij het eerste aan?
“Och... Die is net begonnen. Hij heeft net de eerste wedstrijden bij Jong Ajax achter de rug. Dat gaat goed, daar zijn we heel tevreden mee. Daar is hij heel blij mee. Hij is er een heel lange periode uit geweest. Afgelopen maandag had hij nog kramp in de laatste fase van de wedstrijd uit bij Jong PSV (2-1). Dat geeft al aan: die jongen heeft tijd nodig. Hij moet weer in het ritme komen en de juiste vorm hervinden. Dat gaat wellicht best snel, maar het kan ook zomaar nog even duren.”

Is Cerny een type aanvaller waar je er niet zo veel van hebt, qua diepgang en snelheid?
Droogjes: “Mja, we hebben David Neres, qua diepgang en snelheid.”

Ja, dat is inderdaad één voorbeeld...
“Kasper Dolberg. Diepgang, snelheid.”

Ik doel meer op de vleugelaanvallers. Is Cerny iemand die, mits fit, iets extra's kan brengen vanaf de flanken?
“Ha, dat is wel zeker. Hij heeft specifieke kwaliteiten vanaf de vleugel. Hij heeft diepgang, maar kan ook tussen de linies spelen. Hij heeft een goede dribbel en is ook behoorlijk tweebenig. Hij heeft behoorlijk wat bijzondere kwaliteiten. Vaclav is een speler die voor ons heel interessant kan zijn en die zeker kan bijdragen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >