Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huh...? Ajax thuis tegen Benfica in uittenue...

Ajax speelt dinsdagavond thuis tegen Benfica, maar niet in het traditionele rood-wit. Ajax is veroordeeld tot het dragen van het zwarte uitshirt. Waarom?

23 oktober 2018 - 10:52
uitshirt-1200
Dan maar weer knallen in het zwart! © Pro Shots

De uitleg is simpel, zo begrijpen we uit de tweet van Ajax. De drie (!) tenues die Benfica heeft, matchen kennelijk stuk voor stuk niet met het thuisshirt van Ajax. Of ze matchen juist zo goed, dat het verschil onvoldoende zichtbaar is, zeg maar. Alle Portugese shirts lijken op dat van Ajax.

Ajax voetbalt dus in de eigen Johan Cruijff Arena in het uitshirt. Het is nogal vreemd en vooral wennen. Het ziet er toch raar uit. Je wilt zo’n duel natuurlijk in het rood-wit spelen, zoals dat hoort. Maar als het simpelweg niet mag (en daar vinden we best wat van), dan moet je er maar gewoon het beste van maken. Zo is het natuurlijk ook.

Ajax liet in Graz, Kiev en München zien dat het prima wedstrijden op de mat kan leggen in het zwarte uittricot. Wij stellen voor dat de ploeg dat voortzet. Ook in eigen huis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >