Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Alderweireld wil niet met houten benen bij Ajax terugkeren

Veel Ajaxsupporters zien Toby Alderweireld (29) graag terugkeren als speler in Amsterdam. De Rode Duivel zegt op voorhand zeker geen nee, maar alleen als hij nog echt iets kan toevoegen.

17 oktober 2018 - 11:46

De oud-Ajacied verscheen dinsdag voor de draaiende camera van Voetbal Inside om terug te kijken op het vriendschappelijke duel met Oranje (1-1). Alderweireld staat nog tot de zomer van 2019 onder contract bij Tottenham Hotspur, waar hij weer veel speeltijd krijgt.

Voor de vorm krijgt de verdediger wat vragen over België - Nederland voorgelegd, maar het is vooral een opmaat naar die ene vraag: zien we hem ooit nog terug in het Ajaxshirt? “Zeg nooit nooit, maar dat zullen er veel zeggen,” reageert Alderweireld, die Amsterdam op zijn duimpje kent.

“Ik heb er in de jeugdopleiding veel meegemaakt. Ik ben een paar keer kampioen geworden, we pakten de derde ster... Dat zijn allemaal heel mooie herinneringen. Er is alleen wel een voorwaarde voor een terugkeer. Ik moet iets toe te voegen hebben. Dat gaat niet met houten benen natuurlijk.”

Onlangs stelden zijn voormalige gastouders in Nederland niks liever te hopen dan dat de sterke verdediger nog eens terugkeert. Sterker nog: gekscherend stelden Wim en Wil achter de schermen te werken aan zijn terugkeer. Alderweireld nam samen met Daley Blind afscheid van het Ajaxpubliek. Blind keerde al terug. Of Alderweireld volgt, zal de toekomt uitwijzen.

Wordt vast vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >