Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Keizer: 'Als spelers plezier hebben, hebben fans dat ook'

Goed was het zeker niet altijd, en een jaar zonder prijzen kan eigenlijk niet. Toch hebben veel supporters weer kunnen genieten van Ajax vorig seizoen, zeker in de Johan Cruijff Arena. Met het vertrek van Peter Bosz en de komst van Marcel Keizer zal qua spel niet veel veranderen. Aldus de nieuwe hoofdtrainer.

08 juli 2017 - 10:44
UsershyraDesktopajax_dataimages47df78e6b9315b0700490fbf931f22e0_normal
Keizers visie is Ajax' visie, aldus de nieuwe hoofdtrainer. © Pro Shots

Door Mike van Damme

“Ik train mijn trainingen, en ik denk dat het Ajaxtrainingen zijn.” Met die opmerking stelt Marcel Keizer de fans van Ajax, die vorig jaar aantrekkelijk en aanvallend zagen, gerust. De nieuwe trainer gaat het roer niet omgooien, laat hij weten tijdens zijn eerste persmoment, waarbij Ajax Life ook aanschuift.  "Ik zie dat de spelers nu ballen spelen die ik stimuleer. Misschien dat het vorig jaar bij Jong Ajax daarom zo goed ging. Mijn visie is de visie van Ajax."

Het probleem van vorig seizoen is dat het verfrissende spel uiteindelijk geen prijzen opleverde. “Het voetbal is prachtig, dat moet ook blijven. Maar er moeten uiteindelijk wel weer prijzen worden geworden,” stelt Keizer. “Dat moesten Frank de Boer en Peter Bosz, dat moet ik ook. Dat doe je het liefst met spel waar het stadion vrolijk van wordt, en waar spelers plezier in hebben. Als zij dat hebben, hebben de fans dat ook.”

Van Bosz werd gezegd dat hij niet echt een plan B had op het moment dat het niet liep. Dat zou ook een kritische kanttekening vanuit het Technisch Hart zijn geweest in de seizoensevalutatie. Keizer gaat, ook nu de fundering goed is, wel bouwen aan een plan B. "Ik heb een plan B, en een plan C. Plan B kan zijn dat je Klaas Jan en Kasper naast elkaar zet. Maar dan kan het niet zo zijn dat ik tegen degene die op de bank zit, zeg: 'Kom er maar bij, huppakee, hatsikidee, en ga er maar in. Dan moet de rest van het team ook weten wat het moet doen in zo'n situatie. Plan C is dat je ook in een andere formatie kunt spelen, ook met dezelfde elf spelers in het veld. Maar daar hebben we de tijd voor. Verwacht niet dat ik over drie weken al een paar goede plannen heb liggen."

In Oostenrijk traint Keizer met een nagenoeg complete selectie, op weg naar de voorronden van de Champions League. Alleen Andre Onana, Amin Younes en Vaclav Cerny sluiten nog aan. En eventuele aankopen, al moeten we niet gek opkijken als die er niet komen. Keizer heeft zelf geen wensenlijstje voor Marc Overmars.

“Ik vind dat deze groep bij elkaar gehouden moet worden. Dat heb ik gevraagd. Als dat lukt, zijn we een heel eind.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >