Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Ingooien is geen bijzaak

In een finale moet elk detail kloppen. Zelfs een ingooi. Die harde les heeft niet alleen Jairo Riedewald in de Friends Arena geleerd, hoop ik.

25 mei 2017 - 09:09
UsershyraDesktopajax_dataimages677f878514d95f5581b592e020187ca9_normal
Een slechte ingooi en enkele tellen later haalt Pogba uit. 0-1. © Pro Shots

Ik heb geen olifantengeheugen. Daarom doe ik ook nooit mee met quizjes. Maar in de Friends Arena moest ik vlak na de treffer van Paul Pogba (en het been van Davinson Sánchez) er meteen weer aan terugdenken: het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk, in de voorbereiding van het seizoen. 

De ongeïnteresseerde en kinderlijke manier waarmee Jairo Riedewald ingooide - én daarmee cruciaal balverlies leed - bracht me in een heldere flits terug naar het trainingsveld van Mayrhofen. Daar liet Peter Bosz zijn spelers juist oefenen op... de ingooi. Strak, in de voeten. Met concentratie.

Ik heb inmiddels aardig wat Ajaxtrainers en voorbereidingen meegemaakt, dit was de eerste keer dat dit aspect op het programma stond. En dat terwijl op de tribunes al jaren werd geklaagd over de kwaliteit van het ingooien (en de corners). Het leek vaak bijzaak. Ik vond de oefening zelfs een tweet waard. 

De Ajacieden leken het belang van de oefening niet helemaal in te zien.

Het was niet zo dat de spelers als pupillen tegenover elkaar stonden en naar elkaar moesten gooien. De oefening was voor slechts een paar spelers. Riechedly Bazoer was er bij, net als Kenny Tete. Inderdaad, Riedewald niet. 

De wel betrokken Ajacieden leken het belang van de oefening niet helemaal in te zien. Sta je daar als voetballer met de bal in je handen. Aanbieden, goed gooien. Waarom? Na vijf minuten geloofden ze het eigenlijk wel en begon het gepuf. 

Elk detail telt, werd gisteren in de Friends Arena duidelijk. Een ingooi kan een finale misschien niet maken, blijkbaar wel breken. Een ingooi is geen bijzaak.

In juli mogen we weer naar Oostenrijk. Ik ben benieuwd hoeveel spelers dan geconcentreerd de oefening doen. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >