Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Duivenbode vond aanstelling Keizer geen goed idee

Kun je je de dag na de tweede nederlaag tegen Rosenborg BK nog herinneren? Terwijl wij sipten om het mislopen van Europees voetbal, maakte Ajax bekend dat Theo van Duivenbode zich terugtrok uit de rvc. Hij stelt dat er paniek in de tent is bij Ajax.

21 december 2017 - 16:12
UsershyraDesktopajax_dataimages03595010cfd4c6b3f8922b27ae097723_normal
Van Duivenbode lijkt een verrassing als nieuwe trainer te vermoeden. © Pro Shots

Van Duivenbode was al langer van plan om zijn taken als commissaris neer te leggen, maar de timing kwam nu eenmaal zo uit. Het leek nu alsof zijn kop als eerste rolde na sportieve tegenslag, maar er zou nog veel meer van beide facetten volgen.

Ajax maakte donderdag, daags na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi tegen FC Twente, bekend dat ook het hoofd van Marcel Keizer rolt. Ook Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp zijn op non-actief gesteld. Van Duivenbode zag het aankomen.

“Het is triest dat dit gebeurt, zo vlak voor Kerst. Maar ik vind vooral dat ze de beslissing om Keizer aan te stellen in juli al niet hadden moeten nemen. Soms moet je jonge mensen tegen zichzelf in bescherming nemen,” spreekt Van Duivenbode klare taal tegenover de NOS.

“Als Ajax alles had gewonnen de laatste maanden, hadden ze gezegd: waarom is Van Duivenbode opgestapte? En nu verlies je. Ik ga niet zeggen dat ik gelijk had. Maar het was elke week een examen voor Keizer geworden. Er was duidelijk paniek.”

Van Duivenbode, die als ex-rvc-lid aanwezig was bij de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, zegt ook iets opvallends over de opvolging van Keizer. “Frank de Boer, Ronald Koeman of Peter Bosz? Ik denk geen van drie, eerlijk gezegd. Maar dat ga ik niet toelichten.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >