Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek krijgt nieuwe kans op debuut in Nederlands elftal

Donny van de Beek is voor de tweede keer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Wie weet verdient hij nu wel een haasje, want hij moet zijn debuut nog maken. Oefenpotjes tegen Schotland en Roemenië bieden alvast hoop op zijn eerste speelminuten.

03 november 2017 - 11:19
UsershyraDesktopajax_dataimages24db4d6cf10f2abf46d0a7326f851ecf_normal
Toevallig debuteerde Van de Beek in Schotland voor Ajax, dus wie weet. © Pro Shots

Het liefst hadden we gezien dat Oranje zich nu zou klaarmaken voor beslissingsduels in de strijd om een WK-ticket, maar we weten allemaal dat het donkere tijden zijn voor onze nationale ploeg en dat het helaas anders liep.

Er moet vooruit worden gekeken en wie weet biedt dat Van de Beek perspectief. De middenvelder van Ajax is door bondscoach Dick Advocaat opnieuw bij de selectie gehaald, net als zijn teamgenoten Joël Veltman en Matthijs de Ligt.

Van de Beek krijgt bij Ajax nog altijd de voorkeur boven Siem de Jong, al wordt er flink in zijn nek gehijgd. Donny lijkt ook wel eens betere tijden te hebben gekend, maar hij is nog altijd pas twintig jaar jong en bezit zat werklust om straks weer in goede vorm te steken.

Oranje treedt donderdag 9 november in Aberdeen aan tegen Schotland, om vervolgens door te reizen naar Boekarest voor een ontmoeting met Roemenië. Die staat dinsdag de 14e op het programma.

Het zou grappig zijn als Van de Beek in Schotland mag debuteren voor het grote Oranje, want hij maakte tijdens Celtic-uit (1-2) eind november 2015 zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax. Dat gebeurde dus net zo goed op Schots grondgebied.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >