Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Spelers hebben niet zo gek veel zin met uitvak te juichen

Het lijkt erop dat spelers en supporters aan hun relatie moeten werken. Er was wat frictie ontstaan door de slechte resultaten en tegen sc Heerenveen (0-4) moesten de spelers overgehaald worden om samen met het uitvak te juichen.

02 oktober 2017 - 10:36

Het is vaste prik om een uitzege te vieren, of het nu een belangrijke overwinning is of niet. In dit geval reisden zo’n 1000 Ajacieden hun club achterna en de meesten gingen nou niet op pad met het idee dat het een gemakkelijke middag zou worden.

Dat werd het, ondanks een stroeve start, uiteindelijk wel. We konden vier keer juichen en er was goede zin een vijfde keer de handjes in de lucht te gooien. De spelers waren minder happig, na een klein fluitconcertje gingen ze pas overstag. Check de video van Ventos.

“We gingen op een gegeven moment de wave of zo doen, maar ik was er persoonlijk geen voorstander van,” aldus Joël Veltman tegenover Fox Sports. “We hebben een keertje gewonnen, ik bedoel, dat is niet gelijk het moment om polonaise te lopen.”

“Maar het is wel mooi voor de supporters,” vervolgt de aanvoerder. “Dit is een heel belangrijke overwinning, ook met een interlandperiode ertussen. Als je deze ook zou verliezen, was het pas echt crisis. We zaten in een dal en kunnen nu weer een beetje omhoog kijken.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >