Ajax beleeft veel plezier aan het rendement van Neres. © Pro Shots

Oké, eerlijk zeggen: hoe ging het binnen jouw vriendengroep? Grote kans dat er niemand overliep van vertrouwen in aanloop naar het uitduel met sc Heerenveen. Gelukkig blijkt voetbal een heel leuk spelletje, dat soms nog onvoorspelbaar is ook. Ajax haalde uit en won met 0-4.

Je verwacht het niet! Je zou misschien eerder verwachten dat we rond deze tijd hardop de vraag zouden stellen of Marcel Keizer maandagavond nog steeds trainer is van Ajax. Keizer zelf was zo'n beetje de enige die wel vertrouwen had in het tripje naar Friesland. Zijn vertrouwen werd beloond.

Ongeveer duizend Ajacieden waren in het uitvak getuige van een winstpartij, afgemaakte kansen en vrij stabiel voetbal. Kan en moet het beter? Jazeker. Maar laten we vooral hopen dat Ajax verder kan bouwen op de prestatie die in het Abe Lenstra Stadion werd geleverd.

De weg zal lang zijn en niet zonder hobbels, maar we zijn sinds zondagmiddag 16.15 uur weer iets dichter bij het doel. En van het dwaalspoor af. Althans, dat hopen we maar. Het antwoord krijgen we op zo'n vroegst over twee weken, omdat we eerst een interlandperiode tegemoet gaan.

De foto's zijn van Pro Shots en De Brouwer.

Resteert de vraag: welke speler liet tijdens Heerenveen - Ajax de beste indruk op jou achter? Daar zijn we eens benieuwd naar. Je kunt antwoord geven door jouw stem uit te brengen op de Ajacied van de Wedstrijd. Stemmen doe je op deze pagina!

Reacties