Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax maakt ook kaartprijs voor topwedstrijd bekend

We wisten al dat Ajax bij vijftien van de zeventien wedstrijden met goedkopere losse kaartjes komt. En we weten nu ook welk prijskaartje Ajax hangt aan de twee topwedstrijden in eigen huis, die tegen PSV en Feyenoord. Het goedkoopste normale kaartje kost 40 euro.

21 juni 2016 - 15:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesd282a2d0692869c4ca783fa98bfc1da6_normal
De laatste klassieker in de Arena was niet geheel uitverkocht. © De Brouwer

Voor alle thuiswedstrijden voor de winterstop kunnen inmiddels kaartjes worden gekocht. Als je lid bent van de Supportersvereniging Ajax ben je woensdag om 09.00 uur aan de beurt. Ook de topper tegen PSV hoort tot de wedstrijden die nu in de verkoop zijn.

En daar wordt het interessant, want we wisten nog niet wat een kaartje bij Ajax - PSV in december precies doet. Een blik op de prijslijst leert dat het goedkoopste kaartje 40 euro kost, tegenover 25 euro bij een reguliere wedstrijd. Het gaat hier om stoelen achter de doelen, op zowel de eerste als tweede ring. De beschikbaarheid is beperkt.

Dan kom je al snel uit bij een plekje op de lange zijde. Een kaartje voor PSV-thuis en de klassieker in april kost hier 55 euro – tegenover 30 euro voor een reguliere wedstrijd – waarbij dit op de eerste ring vanaf de hoeken verder oploopt tot het toptarief van 90 euro ter hoogte van de middenlijn.

Als deze bedragen je te gortig zijn, kan het de moeite lonen om te wachten. Er worden later nog slechtzichtplekken in de verkoop gedaan. Dan ben je voor minder dan drie tientjes binnen. Het is alleen onduidelijk wanneer en hoeveel van deze kaarten worden vrijgegeven. Sowieso zijn nog niet alle stoelen op alle vakken in de losse verkoop, vanwege seizoenkaarten die nog worden verkocht.

Het is wellicht ook goed om te weten dat kinderkaarten – deze zijn beschikbaar voor kinderen tot 13 jaar – en korting voor 65-plussers bij de toppers niet van toepassing is. Voor alle overige wedstrijden geldt deze korting wel. Je kunt de betreffende optie selecteren bij het kopen van een kaartje en krijgt dan vijftig procent korting, dus dat loont zeker de moeite.

Als je meer wilt weten over de kaartprijzen in het 'normale tarief', klik je hier. Het idee van Ajax is om bij iedere thuiswedstrijd zo'n 10.000 stoelen in de losse verkoop te doen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >