Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Younes: 'Kan ik een hele wedstrijd spelen? Ja, natuurlijk'

Als we kijken naar de statistieken van Amin Younes zijn het niet direct doelpunten of assists die het meest in het oog springen. De dribbelaar speelde slechts vijf keer een hele wedstrijd, terwijl hij toch echt al 33 keer werd ingezet. Hoe zit dat?

22 maart 2016 - 14:40

Het is vaste prik dat Younes in de eerste helft op zijn best is. En hoewel hij ook in de tweede helft gevaarlijker begint te worden, gebeurt het nauwelijks dat de rechtsvoor negentig minuten lang niet te houden is door zijn directe tegenstander.

“Of ik negentig minuten kan spelen? Ja, natuurlijk. Zeker weten. De trainer beslist en we hebben een heleboel goede spelers. Natuurlijk wil ik meer hele wedstrijden spelen, maar ik maak me er niet boos om,” vertelt Younes in de uitzending van FC Afkicken. Klik hier voor meer fragmenten.

Het is nu eenmaal zo dat aanvallers vaker worden gewisseld dan verdedigers en in Eindhoven had Frank de Boer groot gelijk met het brengen van vers bloed in de voorste linie, maar het is en blijft opvallend. Younes was al 28 keer (!) betrokken bij een wissel.

“Ik wil natuurlijk meer spelen, maar ik maak me er niet boos om. Ik ben vooral positief ingesteld. Als de trainer mij vraagt of ik een hele wedstrijd kan spelen, geef ik alles voor het team,” zegt de Duitser met Libanese roots.

Wat het nog frappanter maakt: juist in de Bundesliga houden clubs ervan zwaar te trainen. Je zou dan verwachten dat de 22-jarige Younes bij Borussia Mönchengladbach en 1. FC Kaiserslautern voldoende inhoud kweekte, maar sommige trainingen bij Ajax verteert hij nog niet goed.

De Boer deelde wel dat hij Younes regelmatig tegenkomt op De Toekomst als de rest van de selectie geniet van een vrije dag. “Younes steekt in goede vorm en wordt steeds sterker. Hij offert vaak een vrije dag op. Dan pakt hij een ballenzak en gaat-ie oefenen. Het is een leergierige jongen, die niet snel tevreden is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >