Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Hoop op een hongerig Ajax

De kraker tegen PSV, volgende week zondag in Eindhoven, werpt zijn schaduw al vooruit over het duel met NEC. Dat voelt niet helemaal goed, zo merk ik bij mezelf. Dat heeft voornamelijk te maken met een stukje oud zeer. We schrijven 20 maart 1994.

10 maart 2016 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimages0799d7b7c48391b135d9705c5298ee13_normal
Van Vossen heeft zijn handen vol aan NEC'er Van Wonderen. © Archief Ajax

Vol ongeloof kijk ik naar mijn maten op Vak O. Uitgeschakeld voor de beker, thuis tegen nota bene NEC. Daar hadden we vooraf geen rekening mee gehouden. Vol vertrouwen stonden we op de tribune te wachten op een eenvoudig bekerpotje, waarin Ajax zich ongetwijfeld met gemak zou plaatsen voor de bekerfinale tegen Feyenoord.

Dat de Nijmegenaren zich als eerstedivisionist hadden geplaatst voor de halve finales van het vaderlandse bekertoernooi vonden wij ook mooi, maar tegelijkertijd konden we ons geen betere tegenstander wensen om de kater van de Europese uitschakeling tegen Parma mee weg te spoelen.

Appeltje-eitje, walk-over. Dat werk. We waren er helemaal klaar voor na eerdere bekerzeges op sc Heerenveen (8-3), FC Twente (4-1) en Helmond Sport (7-1). Bovendien was De Meer dit seizoen tot op heden onneembare vesting. Niet dus.

Ajax kwam verrassend snel achter, maakte een kwartier voor tijd voor onze neus gelijk via Danny Blind en bezweek in de slotfase, terwijl iedereen alsnog rekening hield met de bevrijdende 2-1. Cees Lok, de hele dag al een pain in the ass voor Frank Rijkaard, scoorde uit een zelden vertoonde scrimmage voor de neus van de F-side.

Uitgeschakeld door een eerstedivisionist!

Ik zag het allemaal maar warrig tot stand komen, daar aan de overzijde. Het besef was er echter meteen. Explosief gejuich in het uitvak, naast ons. Gevloek om me heen. Zelf was ik te verbouwereerd om iets uit te brengen. Ik keek mijn vrienden hoofdschuddend aan zonder iets uit te brengen. Uitgeschakeld door een eerstedivisionist!

Op de traditionele evaluatie huiswaarts waren we het unaniem eens: onderschatting. De spelers dachten dit klusje wel even te klaren, zo vlak voor de competitiekraker tegen Feyenoord, de enig overgebleven titelconcurrent dat seizoen. Dat kostte ons mooi een fraaie bekerfinale...

Ajax kan volgende week zondag in Eindhoven goede zaken doen in de ongekend spannende titelrace. Over de wedstrijdinstelling voor die competitiekraker maak ik me totaal geen zorgen. NEC dient eerst nog als voorgerecht.

Ik hoop dat de Ajacieden dan al net zo hongerig zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >