Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Tegen welke clubs debuteerden deze twintig spelers?

Tijd voor een quiz! Een lastige bovendien. En dat zeggen we niet zomaar. Het gaat over debuterende spelers voor Ajax. Of eigenlijk vooral om de clubs waartegen ze hun eerste officiële minuten maakten.

29 mei 2024 - 13:56
Debutanten Quiz 1200
Hij debuteerde dus niet tegen Roda JC. © Pro Shots

En dat is lastig. Je denkt vast dat Jairo Riedwald debuteerde tegen Roda JC, maar hij debuteerde een aantal dagen eerder al in het KNVB-bekertoernooi. Bovenstaande foto presenteren we als bewijsstuk A.

Het gaat dus om een debuut in een officieel duel voor Ajax. Dat kan in elke competitie zijn, zowel in binnen- als buitenland. Eredivisie, KNVB-beker, Europees voetbal, waarbij voorronden ook meetellen… Supercups, Cruijffschalen… Alles telt, als het maar om officiële wedstrijden gaat.

Hieronder staan – totaal willekeurig – twintig spelersnamen. Daarachter staan lege vakjes. Aan jou om die te vullen met de clubnaam waartegen de betreffende speler zijn allereerste opwachting maakte. Een serieus lastige opgave, maar dat ontdek je snel genoeg.

Je krijgt acht minuten de tijd. Succes!

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >