Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit moet je weten over het verlengen van je seizoenkaart

Het einde van het huidige seizoen komt steeds dichterbij. Het wordt daarom langzaam tijd verder te kijken. We kunnen meer vertellen over het verlengen van je seizoenkaart.

27 maart 2024 - 10:31
Seizoenkaart2425 800
We hopen natuurlijk weer op volle tribunes. © De Brouwer

Seizoenkaarthouders ontvangen op woensdag 27 maart persoonlijk bericht over het verlengen van hun seizoenkaart(en). In deze mail bedankt Ajax zijn supporters voor de steun. Steun die ze zielsgraag beantwoorden met prestaties die je van de club moet verwachten. 

Ajax schrijft: “Het mag duidelijk zijn: dat is ons dit seizoen niet gelukt. We werken daarom ook hard aan een toekomst waarin Ajax weer opstaat. Een toekomst waarin wij geloven en die we graag met jou en al je mede-seizoenkaarthouders tegemoet gaan.”

Prijsverhoging
Seizoenkaarthouders kunnen vanaf woensdag 27 maart verlengen door in te loggen in hun Mijn Ajax-account. Zij hebben tot en met vrijdag 31 mei de tijd om zich opnieuw te verzekeren van hun eigen plek.

Het is daarbij goed om te weten dat de prijzen met vijf procent stijgen. Dit heeft mede te maken met de gestegen inflatie.

Resale platform
Ook komend seizoen kun je via het resale platform op een makkelijke, betrouwbare en legale manier jouw wedstrijdticket aan een mede-Ajacied verkopen. Een ideale oplossing in het geval je een keer andere verplichtingen hebt en er niemand in je eigen omgeving in de gelegenheid is je kaartje over te nemen. 

Collectors pas
Net als voorgaande seizoenen ontvang je jouw seizoenkaart als een mobiel ticket in de Ajax-app. Daarnaast heb je de optie een collectors pas aan te schaffen. Deze pas biedt geen toegang tot het stadion, maar het is wel een mooie aanvulling op je seizoenkaartverzameling.   

F-side en mindervaliden
Seizoenkaarthouders met een plek op de F-side krijgen in verband met de geldende opkomstplicht op Zuid 1 na het huidige seizoen bericht over hun moment van verlenging. Heb je niet voldaan aan het minimum van elf bezochte thuisduels? Dan vervalt jouw recht om te verlengen op de F-side.   

Na de verlengperiode van de F-side wordt gekeken of er plekken vrij zijn gekomen. De eerstvolgende op de wachtlijst wordt dan per mail aangeschreven. Helaas is het door de lange wachttijd momenteel niet mogelijk je aan te melden voor de wachtlijst. 

Huidige mindervalide seizoenkaarthouders kunnen al wel verlengen. Heb je interesse in een seizoenkaart op het mindervalideplatform? Voor komende jaargang komt een beperkt aantal nieuwe seizoenkaarten beschikbaar. Via dit formulier laat je jouw interesse achter.

Na woensdag 1 mei sluit het formulier en wordt gekeken of alle geïnteresseerden kunnen worden geplaatst. Als het aantal hoger ligt dan het aantal beschikbare seizoenkaarten, wordt gekeken naar het aantal recente bezoeken. 

Verplaatsing en nieuwe seizoenkaarten
Het is voor seizoenkaarthouders vooralsnog niet mogelijk om te verplaatsen of een extra seizoenkaart bij te kopen, in verband met de beperkte beschikbaarheid. Als dit na de verlengperiode wel het geval is, worden huidige seizoenkaarthouders geïnformeerd.

Ook worden er vooralsnog nog geen nieuwe seizoenkaarten verkocht. Wil je bericht ontvangen als er eventueel nieuwe seizoenkaarten in de verkoop gaan? Laat dan hier weten dat je interesse hebt. 

Naamsoverschrijving
Tot en met dinsdag 28 mei is het mogelijk je seizoenkaart over te schrijven op andermans naam. Je kan dit doen vóór je verlengt via je Mijn Ajax-account. De nieuwe eigenaar moet voor je overschrijvingsverzoek in het bezit zijn van een account dat is geverifieerd. Een overschrijvingsverzoek wordt binnen vijf werkdagen verwerkt. Zowel de oude eigenaar als de nieuwe eigenaar ontvangt een bevestiging per mail zodra de overschrijving is afgerond.  

Het is niet mogelijk om seizoenkaarten voor de F-side, mindervalideplekken en seizoenkaarten o.b.v. certificaten over te schrijven.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >