Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxfan Mart verrast vrouw voor jubileum met trip Birmingham

Wat doe je als je op de dag van Aston Villa - Ajax precies 12,5 jaar bent getrouwd? Ajaxsupporter Mart wist daar wel raad mee. Compleet achter de rug van zijn verraste vrouw Alexandra om boekte hij een reisje Birmingham. We spraken Mart.

15 maart 2024 - 13:56
Bus 1200
Met de bus naar Engeland! © De Brouwer

Hey Mart, gefeliciteerd nog met jullie jubileum!
“Dankjewel!”

Je hebt het huwelijksjubileum op bijzondere wijze gevierd met een verrassing voor je vrouw, hè?
“Zeker! Toen duidelijk werd dat we Aston Villa hadden geloot, wist ik dat ik er graag heen wilde. Ik was alleen even vergeten dat we dan 12,5 jaar waren getrouwd. Mijn vrouw gaat ook graag mee naar Ajax, dus regelde ik als de sodemieter twee buskaarten bij De Meersche Helden.”

En daar wist vrouwlief niks van…
“Nee, dat regelde ik allemaal achter haar rug om. Toen de bevestiging voor de busreis binnenkwam in de mail, heb ik die meteen weggegooid. Ondertussen belde ik haar werk om vrijaf te regelen. Dat ging heel makkelijk, want ze staat dag en nacht klaar voor haar werk. Ze vonden het prachtig en werkten meteen mee.”

Je moest nog wel wedstrijdkaarten regelen!
“Gelukkig lukte ook dat allemaal. Maar toen kwam de bevestiging daarvan in onze mail. Mijn vrouw belde meteen op met de vraag wat daar in hemelsnaam de bedoeling van was…”

Haha, hoe reageerde ze verder?
“In eerste instantie zei ze dat ik een gigantische klootzak was. Pas daarna had ze door dat we samen gingen. Toen werd ze helemaal gek natuurlijk. Erna weer even twijfel, want hoe moet dat met werk? Toen vertelde ik dat ze maar even op haar werkrooster moest kijken, haha! Dat was allemaal geregeld.”

Aanbevolen
Uberbestuurder Anwar en z’n trillende schilderijtjes naast Villa Park

Hoe zag jullie reisschema eruit?
“We stapten op woensdag om 21.15 uur in de bus voor de rit naar Calais. Daar reden we de trein op naar Engeland. We tuften de hele nacht door en kwamen donderdag om 5.30 uur aan bij een McDonald's nabij Birmingham. Daar even pauze gehad en om 8.00 uur arriveerden we in het stadscentrum.”

Nog wat van de stad gezien?
“We hebben eerst een ontbijtje genuttigd en daarna gingen we omwisselen. Een beetje rondgelopen en een combisjaaltje gescoord. Die spaar ik namelijk. Net als koelkastmagneten. Bij elke trip hoort een magneet. Die was snel binnen. Ook zijn we nog bij het stadion van Birmingham City geweest. Ik vroeg of we even binnen mochten kijken. Dat was niet mogelijk. Toen we de fanshop ingingen, kwam iemand van de receptie achter ons aan. Toen mocht het tóch. Daarna gingen we weer naar het centrum voor wat eten en drinken met supporters.”

Hoe hebben jullie de trip beleefd?
“Zoals altijd: hartstikke leuk. Even los van het sportieve resultaat. Ik sla Europese trips zo weinig mogelijk over. Het is gewoon heerlijk om mee te gaan met Ajax. Je ontmoet andere mensen, waar je zomaar de hele dag mee optrekt. Het uitvak in Villa Park was ook uitstekend op dreef. Echt heel tof.”

En na de wedstrijd meteen weer de bus in?
“Zeker. Twintig minuten nadat we het stadion uit waren, reden we terug naar de trein. Vannacht om 3.30 uur reden we de trein weer af in België. Dat is sowieso apart. Je rijdt met een grote touringcar zo een trein in. Alsof je een grote container inrijdt. Bussen, vrachtwagens en auto’s. Alles gaat erop. Dat is echt absurd. We waren om 9.00 uur weer thuis. Jammer dat het Europese avontuur van Ajax erop zit, maar deze reis staat weer mooi in de boeken!”

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Social Media.cshtml)

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >