Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie gingen sinds 1988 als Ajacied namens Oranje mee naar een EK?

Nog even en dat rolt de EK-bal weer. Nu we het even zonder Ajax moeten doen, is dat best fijn. Om de voorpret te verhogen, draaiden we een quizje in elkaar. Weet jij wie er sinds 1988 als Ajacied met Oranje meegingen naar een eindtoernooi?

06 juni 2024 - 11:29
Huntelaar 1200
Hij ging mee naar het EK in 2008. © Pro Shots

We moeten nog even wachten tot we Ajax weer volop kunnen volgen in de eredivisie en in Europees verband. Het is even niet anders. Het WK voetbal in Duitsland is daarom een fijne afleiding. En we zijn toch ook benieuwd hoe de twee contractspelers van Ajax het er doen.

Daarom hebben we een quiz in elkaar geknutseld. Deze gaat over Ajax en het Nederlands elftal. Weet jij zo op te lepelen welke voetballers vanaf dat heerlijke EK 1988 als Ajacied namens Oranje mee gingen naar een EK?

In 2016 liep Oranje het EK mis, maar op de overige eindtoernooien was het Nederlands elftal wel actief. Daarbij waren talloze Ajacieden van de partij. Sommige namen kun je vast zo opdreunen, terwijl je andere spelers misschien alweer bijna bent vergeten.

We gokken dat je ook voetballers noemt die ten tijde van het EK niet meer voor Ajax speelden, maar allang de overstap naar een Europese (top)club hadden gemaakt.

Op de foto zien we een voor ons heel bekende spits in actie tegen Roemenië tijdens het EK in 2008. Je krijgt hem alvast cadeau, al had je die sowieso wel geweten. Maar hoe ver kom je met de rest? Verder is goed te weten dat het EK 2020 werd afgewerkt in 2021. In onderstaand schema houden we 2020 aan als jaartal.

Je krijgt tien minuten de tijd om alle namen in te kloppen. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >