Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Deze clubs kan Ajax loten in tweede voorronde Europa League

Ajax start het seizoen 2024/2025 met twee Europese voorrondes. Het doel is om het hoofdtoernooi van de Europa League te halen. De loting voor de tweede voorronde vindt woensdag plaats om 13.00 uur. Welke clubs kan Ajax treffen? Lees snel verder!

18 juni 2024 - 15:36
EL Loting 1200
Ajax moet op 25 juli alweer vol aan de bak. © AFC Ajax

Ajax stroomt in bij de tweede voorronde van de Europa League. De eerste ronde moet nog worden gespeeld (11 juli en 18 juli), dus in onderstaand lijstje zie je soms ook twee clubs staan die elkaar nog treffen. Die twee bepalen onderling wie de tweede voorronde haalt. Vooruitlopend op die uitslagen, wordt woensdag dus al wel geloot voor de tweede voorronde.

De tweede voorrondes worden gespeeld op donderdag 25 juli en donderdag 1 augustus. De naam die bij de loting als eerste uit het balletje komt, speelt tijdens het heenduel in eigen huis.

Aanbevolen
Geheugen opfrissen: zo ziet nieuwe opzet Europa League eruit

Ajax heeft een zogeheten ‘geplaatste status’ bij de loting. Dat heeft te maken met een ingewikkelde coëfficiëntenpolonaise waar we jullie hier niet mee vermoeien. Het betekent sowieso dat Ajax andere clubs met een geplaatste status ontloopt. Voorbeelden zijn: Molde FK, Rapid Wien, Trapzonspor en Cercle Brugge.

Veel aardiger is dat we weten wie Ajax wél kan treffen. De Uefa heeft de clubs in twee groepen opgedeeld, met daarbinnen een scheiding tussen geplaatste en ongeplaatste teams. Onze club zit bij de seeded ploegen in groep één en loot dus een tegenstander uit de unseeded pot één. Het lijstje met mogelijke tegenstanders vind je hieronder.

We hopen woensdag meteen duidelijkheid te krijgen, zodat de reislustige Ajacied ongeveer weet waar-ie aan toe is. Maar ja, het kan ook gebeuren dat Ajax de winnaar van club A tegen club B loot. Dan is het alsnog even geduld hebben. Dan weet Ajax pas op 18 juli waar het exact aan toe is.

Je kunt de loting woensdag vanaf 13.00 uur live volgen via de Uefa.

Mogelijke tegenstanders

  • Kilmarnock (Schotland)
  • Silkeborg IF (Denemarken)
  • Vojvodina Novi Sad (Servië)
  • Winnaar MFK Ruzomberok (Slowakije) / FC Tobol (Kazachstan)
  • Winnaar KF Llapi (Kosovo) / Wisla Kraków (Polen)

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >