Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem alle Belgen die voor eerste elftal Ajax voetbalden

Ajax maakt zich op voor een oefenduel met een tegenstander uit België. De ontmoeting met Sint Truidense V.V. is een mooie aanleiding voor een quizje. Het lijkt allemaal zo simpel, maar weet jij de elf Belgen te noemen die het Ajaxshirt droegen?

09 juli 2024 - 10:46
Godts 1200 (1)
Hopelijk gaan we nog veel van hem zien! © AFC Ajax

Ajax had lange tijd een soort haat- liefdeverhouding met Belgen. Het wilde allemaal niet zo vlotten, maar vooral onder Frank de Boer kon Ajax eigenlijk niet zonder onze zuiderburen. Er werden successen gevierd en transfers gemaakt.

De succesverhalen zijn bekend en lepelen jullie waarschijnlijk zo op, maar ken je ook de andere, minder succesvolle Belgen? We zijn benieuwd! Het gaat in totaal om elf Belgen, van wie er eentje een dubbele nationaliteit heeft.

We zijn op zoek naar Belgen die daadwerkelijk het eerste elftal hebben gehaald. Er maakten ook Belgische talenten – zoals Mats Rits en Nathan Leyder – deel uit van de jeugdopleiding die nooit debuteerden. Anderen hopen dat debuut ooit te maken, zoals Ethan Butera en Jorthy Mokio.

Tijd om te knallen. We zijn benieuwd naar je score! Je hebt vijf minuten de tijd.

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >