Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kaplan, Sutalo en Sosa nog weekje vrij van Ajax

Francesco Farioli is al een paar weken onderweg met zijn voorbereiding op seizoen 2024/2025. Hij kan vanaf maandag 15 juli ook beschikken over drie EK-gangers: Ahmetcan Kaplan, Borna Sosa en Josip Sutalo.

08 juli 2024 - 09:07
Sutalo 1200
Sutalo was basisklant op het EK. © Pro Shots

Dit drietal werd uitgeschakeld op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland. Zij mogen nog genieten van een weekje vakantie. Daarna moeten de kicksen worden aangetrokken voor het trainingskamp op de Wageningse Berg, zo weet Voetbal International.

Kaplan kende met Turkije een interessant EK. Hij werd zaterdag in de kwartfinale uitgeschakeld door het Nederlands elftal (2-1). De Ajaxverdediger zal zijn ogen hebben uitgekeken, maar er stiekem de smoor in hebben dat hij geen minuut speelde. Zijn tijd komt nog. Zeker als hij komend seizoen mooie dingen laat zien in de ploeg van Farioli.

Dan hebben we Sutalo en Sosa nog. De twee Kroaten vlogen er al in de groepsfase van het EK uit. Dat was veel te vroeg. Waar Sutalo alle wedstrijden speelde, viel Sosa eenmaal in. Zij hebben dus een iets langere vakantie dan Kaplan. Het trio zag Ajax ondertussen al een eerste oefenduel spelen. Of hun toekomst bij Ajax ligt, valt nog maar zeer te bezien.

Aanbevolen
Ajax verliest eerste oefenpot van PEC Zwolle en dit valt op

VI schrijft dat Ajax hoopt dat Kaplan, Sutalo en Sosa de oefenduels met Al-Wasl FC (18 juli) en Olympiakos (19 juli) halen. Farioli zal de drie graag aan het werk zien richting de Europa Leaguevoorrondes tegen FK Vojvodina. Het eerste duel in Amsterdam staat al voor donderdag 25 juli op de rol. Dat is serieus snel.

Ajax heeft dan vermoedelijk nog niet de beschikking over Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Zij zijn nog met Oranje actief op het EK. Woensdag spelen ze de halve finale tegen Engeland. Mocht dat goed gaan voor de ploeg van Ronald Koeman, dan wacht zondag 14 juli de finale.

Na uitschakeling of EK-winst krijgen de twee uiteraard ook nog vakantie. Bergwijn kwam tot dusver tweemaal in actie voor Nederland, terwijl Brobbey vooralsnog zitvlees kweekt in Duitsland.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >