Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Noordam spreekt van bizarre prestatie Ajax Vrouwen na historische zege

Uitzinnige vreugde en tranen van geluk. Het bereiken van de kwartfinales van de Champions League maakte heel wat los bij de speelsters van Ajax Vrouwen. Een 2-1-overwinning op AS Roma volstond om de poule des doods te overleven en historie te schrijven.

31 januari 2024 - 10:23
Noordam 1200
Noordam spreekt over een bizarre prestatie. © AFC Ajax

Niet eerder drong een Nederlands vrouwenelftal door tot de knock-outfase van de Champions League. “Maar dromen zijn er om waar te maken,” klonk het vanuit het Amsterdamse kamp na een nieuw huzarenstukje in de Johan Cruijff Arena. Nadat eerder Paris Saint-Germain en Bayern München in Amsterdam aan de zegekar werden gebonden, moest ook Roma eraan geloven.

“Er is in de kleedkamer een goed feestje gaande. Hier mogen we van genieten. Hier moéten we van genieten. Dit is echt bizar,” vertelde een stralende Nadine Noordam na het laatste fluitsignaal aan Ajax Life. De middenvelder sprak soortgelijke woorden als haar teamgenoten, die allemaal uitzinnig van vreugde waren. Zo verscheen Sherida Spitse tot tranen toe geroerd voor de camera van de NOS.

Het waren emoties die loskwamen na een bloedstollend voetbalavondje. De Amsterdames wisten dat ze opnieuw een resultaat nodig hadden om hun Europese avontuur te vervolgen. Een gelijkspel zou volstaan, als Bayern niet van PSG zou winnen. Anders was zelfs een overwinning vereist.

“We kregen wel een beetje mee wat er op het andere veld in Parijs gebeurde,” vervolgde Noordam. “De trainster riep mij op een gegeven moment naar de kant. Toen stond het daar 1-1 en konden we iets rustiger aan doen. Maar twee minuten later kwam Bayern op voorsprong en moesten we juist tempo maken. Toen we zelf op voorsprong kwamen, wisten we dat we met die score van niemand meer afhankelijk waren. Dat gaf een fijn gevoel.”

Aanbevolen
Spanning, vreugde en ontlading tijdens historische avond Ajax Vrouwen

Voor de ruim vijftienduizend toeschouwers was het desondanks lang billenknijpen in de Johan Cruijff Arena. Vooral nadat Elisa Bartoli de gasten al koppend op voorsprong had gebracht, nam de spanning toe. Tiny Hoekstra schoot op slag van rust de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft drong Ajax Vrouwen aan, waarna zes minuten voor tijd de bevrijdende 2-1 viel. Uit een hoekschop van Spitse kopte Zara Kramzar de bal in eigen doel.

Een historische prestatie was in de maak, al durfden supporters pas in de slotminuten van de wedstrijd echt los te gaan. Toen zagen we toeschouwers op de banken staan en uitbundig liedjes zingen. Tot dat moment hing er vooral veel spanning in het stadion. “Het publiek ging er goed achter staan. Dat geeft extra motivatie en energie. Superfijn,” aldus Noordam, die vond dat haar ploeg vooral na rust prima voor de dag kwam.

“Vergeet ook niet dat dit al onze derde wedstrijd in zes dagen tijd was. Veel meiden liepen aan het einde een beetje op hun tandvlees, maar uiteindelijk gaat het erom dat je 'm wint. Dat hebben we goed gedaan. Over twee weken heeft niemand het meer over de manier waarop de wedstrijd is verlopen. Dan gaat het alleen nog maar over het resultaat.”

De Ajacied vertelt het nog relatief nuchter, nadat zojuist toch echt een prestatie is geleverd die de boeken in gaat. “Voor ons voelde deze wedstrijd als een finale. Je gaat door of niet. Finales zijn meestal niet de mooiste wedstrijden, maar je moet ze wel winnen. Dat dit is gelukt geeft een fantastisch gevoel. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen Telstar. Dan moet de knop weer zijn omgezet, maar nu gaan we hier even van genieten.”

Aanbevolen
Vind alle Mannsverken en win kaarten voor Ajax - FK Bodø/Glimt!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >