Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers voetbalden zowel voor Ajax als NEC?

Ajax en NEC trappen zondag om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena. Veel voetballers droegen het shirt van beide clubs. Precies daarover gaat deze quiz!

16 februari 2024 - 14:31
Quiz 1200
Dit duo krijg je vast van ons cadeau. © Pro Shots

Check de foto bij dit stuk en je hebt al twee namen te pakken op de lijst van spelers die zowel in Nijmegen voor NEC actief waren als in Amsterdam voor Ajax. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer voetballers op die lijst te noteren. En het leuke is: we vragen jou dat te doen!

Jazeker, graaf maar eens flink in de massa onder je hersenpan, want we denken dat we je een onwijs lastige opgave voorschotelen. Natuurlijk, er zijn spelers die je zo opdreunt, maar reken maar dat er veel vakjes lang oningevuld blijven. Zo is er een spits die voor Ajax slechts één potje in de eredivisie speelde. Die vergeet je zo.

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: matchwinnaar Sonck en smaakmaker Dolberg tegen NEC

Let op: we zoeken spelers die officiële minuten in het eerste maakten voor beide clubs. Nathaniel Will hoef je dus al niet te proberen. Hij haalde het eerste elftal in Amsterdam nooit voor hij naar NEC verkaste. Dat geldt ook voor spelers als Jeremain Lens en José Valencia. Of wat te denken van Terry Lartey Sanniez? 81 duels voor Jong Ajax, maar geen officieel debuut in Ajax 1.

Afijn, dat is allemaal duidelijk. Dan wordt het nu tijd om in actie te komen. We geven je tien minuten bedenktijd.

Succes!

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >