Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rulli op doel bij winnend Jong Ajax: ‘Ze mogen me opa noemen’

Het was een vreemd gezicht op Sportpark Zoudenbalch, waar Gerónimo Rulli onder de lat stond bij Jong Ajax. De talentenploeg won met 1-0 van Jong FC Utrecht. Julian Rijkhoff maakte zijn debuut, terwijl Sivert Mannsverk terugkeerde van een langdurige blessure.

06 februari 2024 - 09:37
Rullijutjaj800
Rulli is dankbaar voor de minuten die hij krijgt. © Pro Shots

Dave Vos beschikte met Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan, Ar’jany Martha, Kian Fitz-Jim en Silvano Vos sowieso over een sterke basiself. Dat Rulli bij Jong Ajax mocht keepen, heeft overigens te maken met een dispensatieregel. Wanneer twee beloftenteams elkaar treffen, geldt er voor keepers geen leeftijdsgrens.

Dat Rulli dankbaar was voor de minuten die hij kreeg, bleek wel uit het interview met ESPN. De doelman stond de verslaggever met een grote glimlach te woord. “De keeperstrainer vroeg me of ik wilde spelen. Ik zei natuurlijk ja, want ik ben een competitieve speler. Ik ben heel blij dat ik na lange tijd kan zeggen dat ik weer fit ben, win en de nul houd.”

Dat laatste lukte Jong Ajax dit seizoen nog niet op vreemde bodem. Ook tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht kregen de Amsterdammers veel kansen tegen. Gescoord werd er echter niet door de thuisploeg. Jaydon Banel deed dat wel. Het bleek de enige treffer van de avond. Rulli was met zijn coaching nadrukkelijk aanwezig. 

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - NEC!

“Onderaan de streep is dat mijn werk. Ik ben hier gekomen om Ajax te representeren. Ik dacht niet: oh, dit is de tweede divisie. Voor mij is dit gewoon een wedstrijd die ik wil winnen. Ik probeer mijn energie over te brengen op de kids,” zegt Rulli grappend, om te vervolgen: “Ze mogen me hier opa noemen.” 

Er waren afgelopen zomer geluiden dat Rulli kon vertrekken bij Ajax. Ook deze winter was er interesse van clubs. Nu dat voorbij is, wil de Argentijn het er niet meer over hebben. “Ik ben onderdeel van Ajax. Ik ben blij hier te zijn. Natuurlijk wil ik weer voor het eerste elftal spelen. Dat is mijn volgende doel. Ik blijf vechten voor mijn plekje in Ajax 1.”

Hetzelfde geldt voor de van een blessure teruggekeerde Vos, die in Utrecht de negentig minuten vol maakte. Ook Rijkhoff moet in wedstrijden met Jong Ajax laten zien dat hij van waarde kan zijn voor het eerste elftal. Tot slot was er mooi nieuws voor Mannsverk, die in de tweede helft na maanden blessureleed zijn rentree maakte.

Aanbevolen
Stop de tijd: sympathieke Argentijn onder grijs wolkendek

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >