Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Breed scala aan emoties bij debuut Ajax in Conference League

Het debuut van Ajax in de Conference League ging gepaard met een breed scala aan emoties. Van bloedchagrijnig over het vertoonde spel, tot euforie na de twee treffers in blessuretijd tegen FK Bodø/Glimt (2-2). Tijd voor foto’s.

Door Jordy Haak
16 februari 2024 - 11:15
Hoofdplaat Ajabod 1200
Een diepe buiging voor de makers van dit doek! © De Brouwer

De Johan Cruijff Arena was voor het eerst gestoken in de vormgeving van de Conference League. Natuurlijk is zo’n eerste potje in het derde Europese clubtoernooi even wennen, maar we hadden vooraf gewoon zin in een Europees avondje Ajax. Helaas kwamen we lange tijd van een koude kermis thuis, want het spel was werkelijk niet om aan te gluren.

Wie wel in vorm waren? De makers van het spandoek dat voor de aftrap op Zuid over de tribune ontrolde. Let’s have it, was de begeleidende tekst. Sowieso zaten supporters er vooraf lekker in. Er werd met passie gezongen en de traditionele vlaggetjes zwierden als vanouds.

Aanbevolen
Berghuis doet pijnlijke constatering over spel van Ajax

Tijdens de wedstrijd nam het chagrijn de overhand, werd er flink gemopperd. Ajax kon bij rust zelfs op een fluitconcert rekenen. De avond werd gered met twee treffers in blessuretijd van Branco van den Boomen en Steven Berghuis. Vooral het laatste doelpunt deed de Johan Cruijff Arena ontploffen, al deed dat de treurnis van de negentig voorgaande minuten natuurlijk zeker niet teniet.

Onze fotograaf De Brouwer was weer van de partij om alles haarfijn vast te leggen. Klaar met plaatjes kijken? Dan kun je nog een (protest)stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >