Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt in slotfase tegen Go Ahead deksel op neus en dit valt op

Ajax leek tegen Go Ahead Eagles lang op weg naar een zege, maar kreeg in de slotfase alsnog de deksel op de neus. Door een misser van Diant Ramaj speelde de ploeg met 1-1 gelijk. Wat ons verder opviel? Dat lees je hieronder.

04 april 2024 - 23:01
Ajagaeverslag800 (1)
Tjongejonge... © Pro Shots

Akpom voegt zich bij ziekenboeg
John van ’t Schip moest noodgedwongen toch weer wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling. Het goede nieuws was dat Ahmetcan Kaplan terugkeerde van een schorsing, maar daar stond de afwezigheid van de geblesseerde Chuba Akpom tegenover. Zodoende schakelde de trainer terug naar een 5-3-2-systeem, met Anton Gaaei als rechtsback. Josip Sutalo was er weer bij, maar begon op de bank.

We waren vooral benieuwd of de ploeg zich wist te onttrekken aan alle bestuurlijke ellende. Tijdens zo’n wedstrijd gaat het in ieder geval over hetgeen waarover het ook moet gaan: voetbal. Wel was het lang wachten op de eerste kansjes. Mika Godts en Benjamin Tahirovic probeerden het van afstand. De een schoot in de handen van de doelman, de ander over.

Gaaei poeiert Ajax op voorsprong
De wedstrijd kwam daarna opeens los. Steven Bergwijn was dicht bij een goal, terwijl Ramaj een treffer aan de andere kant voorkwam. En toen was daar hét moment van Gaaei. De Deen poeierde een voorzet van Godts – die overigens frivool speelde – snoeihard binnen.

Tijdens het juichen kwam de nodige emotie los. Alles wat hij dit seizoen over zich heen kreeg, kwam eruit. De ‘ahh’s’ die in het stadion klonken bij het zien van de herhalingen, waren ook mooi. We hadden hem de heldenrol gegund, maar het liep anders.

Ramaj zit mis...
De eerste helft was best vermakelijk, maar gerust waren we er nog niet op. Daarvoor zagen we het dit seizoen te vaak misgaan. We kregen helaas gelijk. Het was jammer dat Godts na een uur naar de kant ging. Met de jonge aanvaller wordt logischerwijs voorzichtig omgegaan, maar zijn acties werden zeker gemist. 

Kian Fitz-Jim kwam in zijn plaats. De middenvelder – die zijn eerste minuten in Ajax 1 maakte sinds zijn terugkeer van Excelsior – speelde als een soort hangende linksbuiten. Terwijl de thuisploeg de wedstrijd aardig onder controle had, verzuimde het de score uit te breiden. Kansen waren er wel, voor bijvoorbeeld Tahirovic (over) en Bergwijn (naast).

Nadat ook Silvano Vos, Carlos Forbs, Julian Rijkhoff en Tristan Gooijer in de ploeg kwamen, ging het in de extra tijd alsnog mis voor Ajax. Veel hadden we nog niet van Go Ahead Eagles gezien, maar één misser van Ramaj en een schot van Bas Kuipers waren voldoende voor de gelijkmaker: 1-1. Zucht...

Aan de klassieker willen we nog even niet denken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >