Quiz

Welke spelers nam Van Basten in 2009 op in selectie voor Marseille-thuis?

Ajax begint donderdag aan een nieuwe Europese groepsfase. Olympique Marseille is de tegenstander. De Fransen kwamen in maart 2009 ook al eens langs in Amsterdam. Weet jij nog hoe de wedstrijdselectie van toenmalig trainer Marco van Basten eruitzag?

21 september 2023 - 09:26
Basten 1200
Wie nam Van Basten op in zijn selectie? © Pro Shots

Ajax en Marseille troffen elkaar destijds in de vierde ronde van de Uefa Cup. De heenwedstrijd in het Stade Vélodrome was door de Fransen met 2-1 gewonnen. Ajax wist bij de return in de – toen nog – Amsterdam Arena waar het aan toe was. De ploeg van Van Basten beet van zich af en na negentig minuten stond er een 2-1-eindstand op het scorebord.

Verlengen dus. In die verlenging viel het doek voor Ajax: 2-2. Kun jij je de wedstrijd nog herinneren? Weet jij nog welke Ajacieden Van Basten binnen de lijnen bracht? Welke spelers er invielen? En ook welke spelers er ongebruikt op de bank bleven zitten? Reken maar dat deze opgave lastiger is dan je nu wellicht denkt, haha!

We dagen je uit de volledige wedstrijdselectie hieronder in te kloppen. Je krijgt vijf minuutjes de tijd. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.