Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Andy maakte Marseille-thuis al eens mee als mascotte van Suarez

De inmiddels twintigjarige Andy staat donderdag op Zuid om Ajax te steunen tegen Olympique Marseille. Dit thuisduel maakte hij in 2009 ook al eens mee, maar dan als mascotte. Wat weet hij daar nog van? We belden hem!

20 september 2023 - 11:23
Andy Vd Hoek 1200
Kleine Andy aan de hand van grote Luis! © Andy

Ha Andy, neem ons eens mee terug naar donderdag 18 maart 2009.
“Ik was toen net zes jaar en lid van de Ajax Kids Club. Mijn moeder deed namens mij mee met een prijsvraag en toen kregen we bericht dat we hadden gewonnen. Ik mocht mascotte zijn bij Marseille-thuis.”

Gaaf! Wat weet je nog van die dag?
“Nou, vooral dat ik tijdens de autorit richting de Arena bloednerveus was, haha! Het ging allemaal een beetje in een waas aan mij voorbij. Die zenuwen kan ik me echter nog goed herinneren.”

En dan sta je ineens in de spelerstunnel!
“Ja, ongelooflijk. We moesten ontzettend lang wachten tot de spelers kwamen. Dat weet ik nog. We stonden daar zeker 35 minuten op een rij. De spelers liepen wel voorbij voor de warming-up, maar wie het allemaal waren, weet ik niet goed meer.”

Wie herinner je je nog wel?
“Vooral Toby Alderweireld. En Luis Suarez natuurlijk!”

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - FC Volendam!

Logisch, want je mocht met Suarez het veld op. Dat is niet mis!
“Haha, nee. Het was wel een beetje toevallig, hoor. Ik stond eigenlijk als derde in de rij opgesteld. Maar ja, ik was toen een beetje haantje de voorste, dus voor ik het wist, stond ik vooraan. Ik was me er totaal niet van bewust dat ik dan met de aanvoerder het veld op mocht.”

Zei Suarez nog iets tegen je?
“Nee, dat niet. Hij was vast met de wedstrijd bezig en ik keek vooral met grote ogen om me heen. Toen we het veld op mochten, was de spanning ook veel minder. Toen genoot ik. De spelers kwamen nog via de oude trappen het veld op. Dus smalle trap omhoog, hoek om en zo stond ik ineens in een uitverkochte Arena. Dat was een pure ervaring. Geweldig.”

Wat weet je nog van de wedstrijd?
“Eerlijk? Niks meer. Nadat ik het veld afging, hebben we ons omgekleed. Daarna ging ik naar mijn ouders op de tribune. Ik weet de uitslag omdat ik de wedstrijd later nog wel heb teruggekeken. De wedstrijd eindigde na verlenging in 2-2 en Ajax lag uit de Uefa Cup.”

En donderdag ga je als supporter weer naar Marseille-thuis
“Zeker. En ik verwacht dat we gaan winnen. Het is een bende bij Ajax, maar dat is het ook bij Marseille. Ik zeg een 3-1-zege.”

Nou, laten we het hopen! Ga je alle wedstrijden heen?
“Ik heb sinds 2012 een seizoenkaart op Zuid. Verder probeer ik Europees ook alle uitwedstrijden mee te pakken. De reisjes naar Athene, Brighton en Marseille zijn geboekt.”

Naar welk uitduel kijk je het meeste uit?
“Naar die met Brighton. Ik geniet wel van hoe ze daar voetballen. Als je ziet hoe ze Manchester United aan de kant schuiven... Ik hoop dat ze Ajax een beetje heel laten.”

Hoe kijk je naar hoe Joël Veltman het daar doet?
“Het is ontzettend knap wat Veltman daar laat zien. Ik zou hem graag bij Ajax gezien hebben, maar ja. Je kunt er alleen maar lof voor hebben hoe hij zich staande houdt in Engeland.”

Veel plezier donderdag, want dan hebben wij het ook!
“Haha, thanks!”

Aanbevolen
Vaandeldragers, ballenjongens en -meisjes gezocht voor Ajax - AZ!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >