Nieuws

Vos blij met ‘allround keeper’ Ramaj na eerste zege Jong Ajax

De ploeg van Dave Vos moest er acht potjes op wachten, maar de eerste overwinning is een feit. In eigen huis werd VVV-Venlo met 3-0 verslagen. De trainer was na afloop complimenteus over doelman Diant Ramaj.

07 oktober 2023 - 08:38
Ramajjajvvv800
Ramaj kreeg een assist op zijn naam. © AFC Ajax

Vos kon tegen VVV beschikken over verschillende jongens uit de A-selectie. Zo zagen we naast de naam van Ramaj ook Anton Gaaei en Anass Salah-Eddine op het wedstrijdformulier staan. Mika Godts reisde woensdag nog met het eerste elftal mee naar Athene, maar mocht na terugkomst in Amsterdam gelijk met Jong Ajax aan de bak.

“We kwamen donderdagnacht terug. Hoeveel uur ik heb geslapen? Genoeg,” zo lacht de Belg breeduit voor de camera van ESPN. “Het ging vandaag goed. Als team waren we top. Vorige week waren we ook goed, maar wisten we het niet vol te houden. Nu maken we na rust de 2-0 en 3-0. Dan komen we niet meer in de problemen.”

Goed ging het voor Jong Ajax zeker, waar Godts zich nadrukkelijk liet zien. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de jonge Belg. Een schot in de verre hoek leek binnen te vallen, maar de paal stond in de weg. Na twintig minuten was het alsnog raak, via een knap raakgeschoten vrije trap van Kristian Hlynsson.

Aanbevolen
Steijns elf: kies jij ook voor meer vastigheid in duel met AZ?

Hoewel Jong Ajax veruit de betere ploeg was, kreeg VVV wel een aantal kansen. Ramaj behoedde de talenten meermaals voor een tegentreffer. Daarmee viel hij op in positieve zin. Nadat Salah-Eddine de marge namens de thuisploeg had verdubbeld, liet de doelman zich opnieuw zien. Ditmaal met een assist op Godts.

Vos was na afloop complimenteus over de Duitse goalie. “Hij heeft een prachtige trap, maar ik vind hem allround gewoon een hele goede doelman. Ik hou ervan als keepers lef hebben en de pass durven uit te stellen, zodat de tegenstander druk komt zetten en je vanuit daar de oplossing zoekt. Als er een wat oudere keeper komt met wat meer ervaring, hoop je dat hij een bepaald niveau haalt. Dat doet hij en dat brengt rust in de ploeg.”

Door de zege op VVV mocht Jong Ajax zijn eerste driepunter van het seizoen bijschrijven. Het betekende ook een sprongetje op de ranglijst, van de laatste naar de achttiende plek. Na de interlandperiode gaan de beloften op bezoek bij FC Dordrecht.