Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maandwinnaar Ajax Life Poule wil negatieve reeks bij AZ-thuis doorbreken

Arnold Ganzevles (60) is al sinds begin jaren negentig lid van Supportersvereniging Ajax. De afgelopen seizoenen speelde hij steevast mee met onze Ajax Life Poule. Winnen deed hij nog niet. Tot afgelopen maand, maar of we daar zo blij mee moeten zijn…

Door Jordy Haak
03 oktober 2023 - 11:18
Arnold 1200
Arnold (links) en AZ-thuis is geen goede combinatie... © Arnold Ganzevles

Als maandwinnaar van september gaat Arnold aan de haal met twee kaartjes voor Ajax - AZ. Heeft hij zoveel verstand van het spelletje, werkte zijn glazen bol optimaal of had hij geluk? We belden de Ajacied op voor een korte reactie.

Hi Arnold, van harte gefeliciteerd. Je bent de maandwinnaar van onze Ajax Life Poule! Wat is je geheim?
“Dankjewel! Ik had het niet verwacht. Mijn strategie was om eerlijk en objectief naar de situatie in de eredivisie te kijken. Daar heb ik mijn voorspelling op gebaseerd. Het liefst zie ik Ajax zijn wedstrijden glansrijk winnen, maar zo is de situatie op dit moment helaas niet. Bij FC Twente - Ajax had ik een 3-1-eindstand voorspeld, met Brian Brobbey als doelpuntenmaker. Vooral met die voorspelling heb ik het verschil gemaakt. Ik heb dus ingevuld wat ik verwachtte en niet wat ik hoopte.”

Was dat niet lastig?
“Best wel, want ik ben een echte Ajacied. Dan zie je de club het liefst winnen. Daarnaast hoop ik eigenlijk iedere week dat PSV verliest, haha. Dat vulde ik daarom ook altijd in. Misschien dat ik daardoor niet eerder hoog op de ranglijst heb gestaan. Dit seizoen heb ik het iets realistischer aangepakt. PSV is goed in vorm, dus de afgelopen weken heb ik ze op winst gezet.”

Wat maakt het zo leuk om mee te doen aan de Ajax Life Poule?
“Ik vind het sowieso tof aan alle acties en prijsvragen van SV Ajax mee te doen. Daarnaast kijk je met net wat meer interesse naar de andere wedstrijden in de eredivisie. Voorspellen is gewoon best leuk, al moet je er wel iedere week even aan denken. In het verleden ben ik het meermaals vergeten. Dan kom je sowieso niet hoog op de ranglijst. Dus de volgende tip: altijd je uitslagen invullen!”

Aanbevolen
Speel ook in oktober mee met onze Ajax Life Poule!

Wat zou je tegen Ajacieden willen zeggen die nog niet meespelen?
“Dat ze ook lekker mee moeten doen. Kijk naar mij. Ik had nooit gedacht in de prijzen te vallen, maar ga toch maar mooi aan de haal met twee kaarten voor Ajax - AZ. Ik heb er zin in. Het is jammer dat de club momenteel op z’n gat ligt, maar dit zijn wel de momenten waarop we er als supporters extra achter moeten staan.”

Ga je vaak naar wedstrijden van Ajax?
“De laatste tijd niet meer. De laatste wedstrijd die ik heb bezocht, was drieënhalf jaar geleden. Mijn broer werd zestig en we gaven hem als cadeau kaartjes voor Ajax - AZ. Wat een toeval, hè? Alsof het zo moet zijn. Helaas ging die wedstrijd verloren.”

Dat is geen goed voorteken, Arnold…
“Sterker nog, een paar jaar daarvoor ben ik ook met mijn zoon naar Ajax - AZ geweest. Je raadt het al: ook die wedstrijd verloren ze…”

Dan nemen we bij dezen je prijs in. Het lijkt ons niet verstandig dat je zondag komt!
“Haha, ik hoop dat drie keer scheepsrecht is. In het verleden heb ik ook zoveel mooie wedstrijden gezien. Ik was aanwezig bij de 8-2-overwinning van Ajax op Feyenoord in 1983 en ook tijdens de 5-2-zege op Bayern München zat ik op de tribune. Die wedstrijden staan me nog vers in het geheugen.”

Nou vooruit, dan ben je zondag toch welkom. Veel plezier alvast!
“Bedankt! Laten we hopen op een mooie wedstrijd en een overwinning voor Ajax. Wat ik in de Ajax Life Poule invul? Daar houd ik het op 2-2...”

Denk jij beter te kunnen presteren dan Arnold? Schrijf je dan ook in voor onze Ajax Life Poule! Het is gratis en je kunt meteen meespelen voor de maand oktober. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >