Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem laatste vijftien Ajacieden die scoorden voor Oranje

We bevinden ons weer in een interlandperiode. Het Nederlands elftal voetbalt de komende dagen tegen Ierland en Gibraltar. Voor ons reden genoeg om daar een aardig quizje omheen te bedenken. Kun jij de laatste vijftien Ajacieden noemen die scoorden voor Oranje?

17 november 2023 - 09:58
Siem 1200
Wie scoort hier als Ajacied tegen Indonesië? © Pro Shots

Voor deze opgave moeten we toch al gauw 29 jaar terug in de tijd. Veel spelers die een verleden hebben bij Ajax, scoorden wel voor Oranje, maar pas nadat ze uit Amsterdam waren vertrokken.

Iemand als Nigel de Jong heeft bijvoorbeeld wel een interlandtreffer op zijn naam staan, maar hij maakte deze als speler van Manchester City, dus dan telt het niet. We zoeken spelers die doel troffen voor Oranje als speler van Ajax.

Als hulpmiddeltje hebben we het jaartal erbij gezet waarin de gezochte speler zijn eerste treffer voor Oranje maakte als speler van Ajax. We geven je vijf minuutjes de tijd om de vijftien namen in te vullen.

Dat moet vast lukken! Succes.

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >