Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Supporters houden hoofd wel koel in XL-fotoverslag verhitte bekerfinale

Met z’n allen naar De Kuip in 135 bussen en zes treinen. De dag van een KNVB-bekerfinale is altijd speciaal, al liep het niet goed af. De dennenappel ging tijdens een potje theatervoetbal aan onze neus voorbij. Wat overblijft, is ons fotoverslag.

01 mei 2023 - 11:40
Fotos Bekerfinale 1200
Een prachtig Ajaxdoek bij de spelersopkomst. © Pro Shots

Ondanks het chagrijn van de laatste maanden, was de sfeer prima in een werkelijk zonovergoten stadion. Biertje erbij, t-shirtje zwaaien, zonnetje op de bol, knalharde muziek en lekker zingen en springen. Met je vrienden aan je zij. Vol achter de club! Tot de fatale penaltyreeks, die exemplarisch was voor het huidige rotseizoen.

Waar het gros van de supporters zich uitstekend gedroeg, daar waren de voetballers de weg voor rust helemaal kwijt. Zaniken, rollebollen, theaterspel en totaal opgefokt gedoe. Continu. De mafklapperij sloeg gelukkig niet over op de tribunes. Daar hield vrijwel iedereen zijn hoofd koel. In deze tijden een compliment waard.

Na de verloren penaltyreeks wilden Ajaxsupporters De Kuip zo snel mogelijk verlaten. Met gierende banden naar huis. Onze fotograaf De Brouwer legde de finaledag van begin tot eind vast. Van hoop naar teleurstelling in beeld.

Klaar met platen kijken? Dan kun je – als je dat wilt – nog stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >