Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ruim 95 procent stemt vóór voorstellen raad van commissarissen

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) is op drie voorstellen van de raad van commissarissen (rvc) met ruim 95 procent vóór gestemd. Het gaat om de beloning voor de rvc, de hoogte van deze beloning en de aanstelling van commissaris Jan van Halst.

26 mei 2023 - 18:22
Bava800
Van Halst is aangesteld als commissaris voetbalzaken. © Pro Shots

De benoeming van Van Halst was slechts een formaliteit. Begin april werd de oud-voetballer voorgedragen als commissaris voetbalzaken. Tijdens de BAVA van vrijdag is dit per direct geformaliseerd. Het betreft een benoeming voor drieënhalf jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in november 2026.

Daarnaast werd er gestemd over het beloningsbeleid voor de rvc en de hoogte daarvan. Ruim 95 procent stemde vóór een vergoeding. Tijdens de BAVA werd een vaste beloning van 25.000 euro bruto per jaar toegekend, met bovendien voor de voorzitter een extra bedrag aan vaste beloning van 10.000 euro bruto per jaar en voor de voetbalcommissaris een extra bedrag aan vaste beloning van 20.000 euro bruto per jaar.

Tot slot heeft Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, de rvc gecomplimenteerd met het eindelijk weer voltallig zijn. Daarnaast is gepleit voor het aanstellen van een commissaris supporterszaken.

Aanbevolen
Ajax passeert grens van 30.000 verkochte seizoenkaarten

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >