Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem laatste 22 spelers die Ajax transfervrij verlieten

Spelers komen en gaan. Vaak houdt Ajax een klap geld over aan een voetballer, maar soms geen stuiver. Af en toe wordt een transfervrij vertrek gegund, maar daarvan is niet altijd sprake. Kun jij de laatste 22 spelers noemen die zonder vergoeding vertrokken?

03 mei 2023 - 14:38
Blind 1200
Blind kun je zo invullen. Graag gedaan! © Pro Shots

Een speler heeft een aflopend contract, maar wil niet verlengen. Dat kan een club tot waanzin drijven. Wat te doen? Niet meer opstellen of gewoon laten spelen? Het is een discussie waar iedereen anders over denkt.

Vooral als een zelfopgeleide speler geen geld in het laatje brengt, is dat lastig te verkroppen. De jeugdopleiding wordt mede om die reden de levensader van de club genoemd. Gelukkig zijn er veel meer voorbeelden van jeugdspelers die voor gigantisch veel geld werden verkocht, dan dat er voor nop de deur uitliepen.

Dan zijn er ook regelmatig overbodige spelers. Hen wordt vaak een transfervrij vertrek gegund. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten. We zijn benieuwd of jij de laatste 22 twintig spelers kunt opnoemen die onze club transfervrij verlieten. Daarvoor moet je terug tot en met seizoen 2016/2017.

We hebben het hier uiteraard niet over verhuur. Oh ja, en de speler moet minuten hebben gemaakt in Ajax 1. Je krijgt tien minuten te tijd om alle namen in te kloppen. 

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >