Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gastvrij Heerenveen doet oproep aan Ajacieden in thuisvakken

Ajax gaat zondag op bezoek bij sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Daar wordt onze club vergezeld door 1250 Ajaxsupporters in het uitvak. Toch zitten er ook altijd plukjes Ajacieden op de thuisvakken. Daarom gooiden de Friezen er een oproep uit.

10 maart 2023 - 11:35
Heeaja 1200
In Heerenveen zien we altijd plukjes Ajacieden. © De Brouwer

De club stelt op de eigen website veel waarde te hechten aan veiligheid, gastvrijheid en toegankelijkheid. Bezoekers met sympathieën voor Ajax worden dan ook niet geweerd. Maar hou je koppie erbij, zo wordt verzocht. De oproep luidt letterlijk: “Voor de wedstrijd tegen Ajax roepen we iedereen op de wedstrijd samen met respect te beleven. Te gast? Oké, maar provoceren? Nee.”

We maakten het al vaak mee bij een Ajaxdoelpunt in het Abe Lenstra Stadion: het uitvak gaat uit zijn dak, maar op de thuisvakken wordt een treffer van Ajax eveneens vaak door menigeen met enthousiasme begroet.

In Heerenveen vinden ze dat prima, maar men vraagt die gastvrije houding niet te misbruiken. “We beseffen en respecteren dat ook neutrale toeschouwers en Ajaxaanhangers uit de regio in ons stadion zitten. Juichen bij een doelpunt hoort er uiteraard bij en wordt getolereerd als men daarna gewoon weer gaat zitten.”

Aanbevolen
Wie speelden voor zowel Ajax als sc Heerenveen?

De ontvangende club hoopt op wederzijds respect en verwacht dat men zich gedraagt, zoals het een goede gast betaamt. Laat als Ajacied op een thuisvak vervelende hand- en armgebaren en uitdagen achterwege. Dat wordt als provocerend ervaren. En terecht.

Het is eigenlijk heel simpel: gewoon normaal doen. Dat is wat de Friezen vragen. Het lijkt ons een werkelijk uitstekend idee. Ga maar na, omgekeerd zouden we hetzelfde verwachten van gasten in de Johan Cruijff Arena.

De huidige nummer negen van de eredivisie vraagt supporters op thuisvakken verder om er samen een mooi voetbalfeest van te maken.

Overigens is het duel tussen Heerenveen en Ajax volledig uitverkocht als het eerste fluitje om 14.30 uur klinkt. Dan merken we snel genoeg of er überhaupt een reden komt om te juichen. Laten we hopen van wel!

Aanbevolen
Timber op zijn slippertjes

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >