Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden gingen sinds 2000 met Jong Oranje mee naar EK onder 21?

Het EK onder 21 is begonnen. Dat inspireerde ons tot een nieuwe quiz. Weet jij alle Ajacieden op te noemen die sinds 2000 met Jong Oranje meegingen naar het Europese jeugdtoernooi?

21 juni 2023 - 10:30
Quizekonder21 800
Huntelaar vul je vast zo in! © Pro Shots

Jong Oranje kwam woensdag voor het eerst in actie op de editie van 2023. De talenten zitten in een groep met België, Portugal en Georgië. Opgeroepen namens Ajax zijn Ke… Ho, wacht! Die namen moet je hieronder dus zelf zien in te vullen. 

Sinds 2000 gingen er in totaal zestien Ajacieden met Jong Oranje mee naar het EK onder 21, waarvan sommige spelers zelfs twee eindtoernooien meemaakten. Weet jij alle namen op te trommelen? Er komen vast een paar spelers in je naar boven, maar er blijven ook wellicht wat plekken leeg. 

Iemand als Noa Lang hoef je overigens niet in te vullen, want hij stond tijdens het jeugd-EK in 2021 onder contract bij Club Brugge. We zijn dus echt op zoek naar spelers die in hun Ajaxperiode deelnamen aan het eindtoernooi. 

Je krijgt acht minuten te tijd. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >