Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke 23 spelers gingen Hato voor als Talent van De Toekomst?

Jorrel Hato is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax. De zeventienjarige verdediger nam de Abdelhak Nouri Trofee maandag in ontvangst op De Toekomst. Liefst 23 spelers gingen Hato voor. Weet jij ook welke?

06 juni 2023 - 11:14
Hato 1200
Hato en de vader van Nouri. © AFC Ajax

Hato was twaalf jaar jong toen hij in 2018 de overstap naar Ajax maakte. Hij liet destijds de jeugdopleiding van Sparta achter zich. De verdediger maakte dit seizoen zijn debuut voor Ajax 1 in het KNVB-bekerduel met FC Den Bosch. Hij was toen 16 jaar en 310 dagen oud.

De vader van Nouri was op het trainingscomplex van Ajax aanwezig om Hato de prijs te geven die sinds 2018 de naam van zijn zoon draagt. Dat deed hij samen met John Heitinga, die in 2001 zelf werd uitgeroepen tot grootste talent van De Toekomst. Kijk, die naam krijg je vast van ons cadeau en kun je hieronder zo invullen.

De doorbraak van Hato voelt in elk geval als lichtpuntje in donkere Ajaxtijden. Opmerkelijk is ook dat Hato dit seizoen in maar liefst vier (!) verschillende ploegen minuten maakte: Ajax O17, Ajax O18, Jong Ajax en Ajax 1.

Het grootste Talent van De Toekomst wordt al sinds seizoen 1999/2000 gekozen. Dat betekent dat 23 spelers Hato voorgingen. We zijn benieuwd of je al die talenten weet op te noemen. Je krijgt daarvoor acht minuten de tijd. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >