Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Een rare mix van verbazing, ongeloof, nuance en hilariteit

Het is zondagmorgen bloedheet in hartje Amsterdam als de berichtgeving doorkomt dat de seizoenkaarten voor 2023/2024 zijn uitverkocht. Het zou niet het enige nieuws van de dag worden.

12 juni 2023 - 13:21
Steijn Blog 1200
We wensen Steijn veel succes. © Pro Shots

Er zijn ‘gewoon’ weer 42.000 seizoenkaarten verlengd. We waren best klaar met het afgelopen rampseizoen, maar we kijken kennelijk ook met nieuwsgierigheid uit naar het komende. De ommekeer is immers altijd nabij. In het snikhete stadscentrum neem ik het nieuws vanaf een terrasje tot me, terwijl ik geniet van de mensen op straat. Opvallend veel Ajaxshirtjes. Ook iets waar ik blij van word.

Het wordt gedurende de dag alleen maar warmer. Als we aan de tapas zitten bij Pata Negra hebben we allemaal een zweetsnor. Vol in de zon, maar het leven is goed. We praten over Ajax en het concert waar we die avond heen gaan: Delinquent Habits in De Melkweg.

Eenmaal in de kleine zaal roept iemand dat Maurice Steijn mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt. Hardop lachen. Dan wordt het mobieltje onder mijn neus geschoven. Een Tweet van De Telegraaf waarin daadwerkelijk staat dat Steijn de beoogde kandidaat is. Ik check vooral of dit geen nepaccount is. Daarna volgt Voetbal International. Dit zijn geen grappen.

De Delinquent Habits moeten wel heel goed in vorm zijn, wil ik deze verbazing nog te boven komen.

Heb ik een zonnesteek opgelopen, of zo? Steijn…? Hoe dan? De Delinquent Habits moeten wel heel goed in vorm zijn, wil ik deze verbazing nog te boven komen. We kijken elkaar aan en snappen er helemaal niks van. Is dit echt? We worden er lacherig van. Hier en daar volgt zelfs nuance, maar daar wil niet iedereen iets van weten. Een rare mix van ongeloof, verbazing, pissigheid en hilariteit is gaande.

Terwijl we ons afvragen wat er allemaal bij Ajax gebeurt, start de show. Beukende hiphop-beats halen ons even uit onze Ajaxbubbel. De bandleden delen na een paar nummers shotjes tequila uit. Vast onderdeel van de show. “Dat kunnen we wel effe gebruiken met Steijn als toekomstig Ajaxtrainer,” hoor ik, terwijl de drankjes gretig achterover worden getikt. “Brrrr!”

Als een heerlijke avond is afgelopen, wandel ik rustig terug naar Amsterdam Centraal. Als vanzelf denk ik weer aan Ajax, terwijl ik de reacties op sociale media bekijk. Wat een gok neemt de club met iemand als Steijn. Of het er eentje is die goed uitpakt? Geen idee. Ik was zelf in elk geval nooit bij Steijn uitgekomen, maar ik ben dan ook geen directeur voetbalzaken.

We gaan het allemaal zien. Ik ben wel vaker positief verrast. Het mooiste nieuws van de dag blijft voor mij dat 42.000 supporters hun seizoenkaart hebben verlengd.

Hopelijk worden ze niet teleurgesteld.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >