Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber: ‘In het begin net zo vet om voor Ajax te spelen als op het einde’

Door de flitsscheiding tussen Ajax en Dusan Tadic, sneeuwde het officiële vertrek van Jurriën Timber wat onder. De club verliest opnieuw een sterkhouder, maar de verdediger heeft vertrouwen in een nieuwe generatie talentvolle Ajacieden.

15 juli 2023 - 12:35
Timberafscheid800
Timber denkt dat Ajax in goede handen is. © AFC Ajax

Dat Ajax en Arsenal vrijdag de transfer van Timber communiceerden, kwam voor niemand als een verrassing. De deal was eigenlijk al weken rond. Alleen de officiële aankondiging moest nog naar buiten worden gebracht. Die volgde op de dag dat ook duidelijk werd dat Tadic de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht trekt.

Het fraaie filmpje wat Ajax Media maakte, leek daardoor wat onder te sneeuwen. De boodschap? Bedankt voor het inspireren van de eigen jeugd. De ontwikkeling van Timber is een mooi voorbeeld van de Ajaxfilosofie: als talent doorbreken en een vaste waarde worden in het eerste elftal, om vervolgens een mooie stap te maken.

Die stap brengt hem naar Arsenal, de club waar hij als kleine jongen graag naar keek. “Dit is een mooi moment, ook voor mezelf en m’n familie,” zo vertelt Timber in zijn afscheidsinterview. “Ik vond het altijd leuk naar Arsenal te kijken. Het is een mooie club, met mooie spelers. Ik wilde daar al spelen toen ik jonger was. En nu gaat het echt gebeuren.” 

Timber sloot een langer verblijf bij Ajax niet uit, maar was richting het einde van het seizoen zeker van zijn zaak. “De meeste mensen weten dat ik Ajax niet zomaar inruil. Tijdens het seizoen ben je vooral bezig met wedstrijden. Ondertussen melden clubs zich wel. Op een gegeven moment krijg je een gevoel van: oké, het kan echt gebeuren. Dan ga je nadenken. Is dit het moment? Is dit de club? En uiteindelijk denk je: ja, dit is het.” 

Aanbevolen
Timber op zijn slippertjes

In het wit-rood-wit speelde Timber 121 officiële duels. “Eerst telde ik al mijn wedstrijden, maar op een gegeven moment raak je de tel kwijt. En nu zit ik op ruim honderdtwintig wedstrijden. Ik het begin vond ik het net zo vet om te spelen voor Ajax als op het einde. Het is een hele mooie periode geweest,” vertelt de verdediger, die zijn doorbraak in het eerste elftal en het winnen van prijzen als hoogtepunt noemt. 

“Alles waarvan ik droomde, is hier uitgekomen,” zo glundert Timber. “Als je bezig bent, heb je het misschien niet door. Maar als ik er nu op terugkijk, leef ik een droom. Met de transfer die ik maak, maar ook dat ik mocht spelen in de Johan Cruijff Arena, prijzen heb gepakt en heb gevoetbald op het allerhoogste niveau.”

Het feit dat Timber een voorbeeld was voor jonge spelers, maakt hem trots. Hij heeft er alle vertrouwen in dat er ook de komende seizoenen weer talent doorbreekt. “Er zijn altijd talenten die doorstromen vanuit de jeugd. Ajax is in goede handen. Ik ben benieuwd hoeveel spelers er komend seizoen doorstromen. Ik kijk ernaar uit ze te zien shinen.”

Wat Timber het meest aan Ajax gaat missen? “Wat niet? De mensen, m’n teamgenoten en de hele routine van het naar de club gaan. En Amsterdam natuurlijk. Dat is waar ik me heel lang thuis heb gevoeld. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik een echte Ajacied ben geworden. Dat blijf ik ook altijd. Ik ga de Johan Cruijff Arena en de supporters missen. Als het kan, kom ik naar wedstrijden. Ik blijf de jongens altijd volgen.”

“Ik heb echt hele mooie jaren gehad bij Ajax,” vervolgt Timber. “Dat geldt voor het personeel, voor m’n medespelers en natuurlijk de supporters. Ik heb me altijd thuis en gewaardeerd gevoeld. Daarvoor wil ik ze bedanken en ze veel succes wensen voor de aankomende seizoenen. Wie weet zien we elkaar weer snel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >