Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt in eerste oefenduel van seizoen gelijk tegen Den Bosch en dit valt op

We waren blij dat vorig seizoen erop zat, maar nog veel blijer dat het balletje zaterdag voor het eerst weer rolde. In een besloten oefenduel op sportpark De Toekomst werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Dit viel zoal op.

08 juli 2023 - 14:59
Verslagajadbo800
Berghuis deed één helft mee. © AFC Ajax

Steunbetuiging aan Van der Sar
Vooraf was er een mooie steunbetuiging aan Edwin van der Sar. De spelers kwamen in keepersshirts het veld op, met daarop de naam van de oud-doelman. Van der Sar werd tijdens zijn vakantie in Kroatië getroffen door een bloeding bij de hersenen.

Voorlopig blijft hij op de intensive care. Ajax laat namens Annemarie van der Sar, de vrouw van Edwin, weten dat zijn toestand stabiel is, maar nog steeds zorgelijk. We blijven uiteraard duimen voor een goede afloop.

Mix van niet-internationals en talenten
Omdat een groot deel van de selectie nog vakantie heeft, moest Maurice Steijn het tegen Den Bosch doen met een mix van niet-internationals en jonge talenten. We zagen onder anderen de vertrouwde gezichten van Remko Pasveer, Jorrel Hato, Owen Wijndal, Davy Klaassen en Steven Berghuis. Jay Gorter was wel aanwezig, maar zat niet bij de selectie. 

Verder maakte Branco van den Boomen zijn eerste minuten in het shirt van Ajax. Ook de van een huurperiode teruggekeerde Anass Salah-Eddine mocht gelijk aan de bak. De basiself werd aangevuld met Tristan Gooijer, Silvano Vos, Max de Waal en Mika Godts.

Oeps, Pasveer…
Ondertussen verzamelden Sven Mislintat, Klaas Jan Huntelaar en Jan van Halst zich langs de zijlijn. Ook Jurriën Timber was aanwezig. De verdediger staat op het punt te vertrekken naar Arsenal, waar hij vrijdag medisch werd gekeurd. Het duurt vast niet lang meer voordat de transfer ook officieel wordt gecommuniceerd door beide clubs.

De Ajaxdelegatie zag vanaf de zijlijn hoe de Ajacieden – spelend in het veelbesproken nieuwe thuisshirt – direct flink werden aangepakt door Den Bosch. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie zat er bovenop. Dat de Brabanders twee weken eerder aan de voorbereiding zijn begonnen, was duidelijk zichtbaar. 

Pasveer zat met zijn hoofd wellicht nog op een tropisch eiland, want de keeper ging na een kwartier flink in de fout. Hij schoot de bal tegen Jaron Vicario aan, waarna het leerwerk zo het doel in rolde. Den Bosch meldde zich voor dat moment ook al twee keer voor de goal van Ajax. Vos zette daar namens de thuisploeg een gemist schot tegenover.

Jonkies zorgen voor gelijkspel
We zagen nog tijdens de eerste helft een grote groep jonkies warmlopen. Zij mochten zich in de tweede helft laten zien. Omdat een deel van de talenten in de basisploeg begon, zagen we na rust een piepjong Ajax. Dan hebben we het over spelers die normaal gesproken hun minuten maken in Ajax onder 18.

De talenten kwamen in de tweede helft bijna op een 2-0-achterstand, door wederom geknoei van een Ajaxdoelman. Tom de Graaff wist een Brabants schot niet te klemmen, waarna de rebound op de paal belandde. Even later was het vanuit een corner alsnog raak voor Den Bosch. Jong Ajaxtrainer Dave Vos zag het vanaf de zijkant gebeuren, waar hij de plek van Steijn had overgenomen.

Ajax stelde gelukkig al snel orde op zaken. Eerst was het Gabriel Misehouy die met een halve omhaal de aansluitingstreffer maakte, nadat Den Boschdoelman Lars Vrolijks de bal had gelost. David Kalokoh trok de stand weer gelijk, op aangeven van Rida Chahid. Zo sloot Ajax zijn eerste oefenduel van het seizoen af met een 2-2-gelijkspel.

Het trekken van een conclusie na slechts één potje is lastig, zeker gezien een groot deel van de selectie nog ontbreekt. Op dinsdag 18 juli oefent Ajax tegen Shakhtar Donetsk. Dan zijn de internationals er waarschijnlijk weer bij. In de voorbereiding wordt verder gespard tegen RSC Anderlecht, FC Augsburg en Borussia Dortmund.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >