Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax presenteert thuisshirt met doorbroken rode baan…

Ajax presenteerde vrijdag het nieuwe thuistenue voor seizoen 2023/2024. Wat gelijk opvalt, is dat de traditionele rode baan is doorbroken. Verder zitten de logo’s niet naast, maar onder elkaar. We maakten foto’s.

07 juli 2023 - 08:00
2324Thuisshirt800
Ja, nou... Dit is ‘m dan. © Ajax Life

Zoals altijd ging het ontwerp voor het nieuwe thuisshirt al een tijdje rond op sociale media. Zelfs de presentatiefoto’s waren al uitgelekt. Hoe het tricot eruit zou komen te zien, was dus geen verrassing. Een ‘zachte’ landing voor de officiële presentatie was misschien ook wel nodig, want de kritiek van veel supporters was niet mals.

Dat heeft alles te maken met het design van het shirt. Supportersvereniging Ajax heeft dit onderwerp dan ook direct tijdens het eerstvolgende gesprek met de Ajaxdirectie aangekaart en daarbij de handreiking gedaan dat we over toekomstige ontwerpen van Ajaxshirts graag vooraf meedenken.

Het goede nieuws is dat we alleen de traditionele clubkleuren op het tenue zien. De gouden ‘accenten’ van vorig seizoen zijn verdwenen. Wat gelijk in het oog springt, zijn de logo’s van Adidas, Ajax en Ziggo. Deze staan niet naast, maar onder elkaar. Een knipoog naar vroegere tijden.

Iets wat verder opvalt, is dat de rode baan is doorbroken. Daar vinden we best wat van. Het bewaken van de clubcultuur is belangrijk. Daar is het traditionele Ajaxshirt een wezenlijk onderdeel van. Een doorlopende rode baan in het midden is wat ons betreft een vereiste van het thuisshirt. De onduidelijke statuten van Ajax geven helaas ruimte tot gedoe. 

Naast de drie rode strepen op de schouders, voegt Adidas ook dikke rode strepen aan de zij- en onderkant van het tenue toe. Iets wat we op het uitshirt ook zien, alleen dan in het donkerblauw. Het hoort schijnbaar bij het template van Adidas, want diezelfde strepen zien we ook op veel andere clubtenues van het Duitse kledingmerk. 

Aanbevolen
Statuten Ajax geven ruimte tot gedoe met thuisshirt

Daarmee zijn we nog niet uitgepraat over de details van het nieuwe thuisshirt. Er zijn eveneens streepjes op de biezen en in de hals aangebracht. Streepjes zien we ook in de rode baan. Het is een soort glimmend patroontje, dat vooral zichtbaar is van dichtbij. Deze streepjes staan ook op de achterkant van het shirt, waar we tevens drie Andreaskruizen zien.

Over het witte broekje en de kousen kunnen we kort zijn. Daar is eigenlijk niet veel opvallends aan. Ook hier zien we de rode Adidasstrepen terug. De bedrukking is gelukkig weer vertrouwd wit. Om de namen en rugnummers zit wel een rood lijntje, terwijl we onderaan de cijfers een rood Ajaxlogo zien.

Een Ajaxshirt levert altijd voer voor discussie op, maar de editie van aankomend seizoen doet extra veel stof opwaaien. De een begrijpt niks van de keuze voor dit design, terwijl de ander er de schouders over ophaalt. Vel zelf je oordeel na het bekijken van onderstaande plaatjes. 

Als lid van SV Ajax krijg je 10 procent korting op de aanschaf van het shirt. Koop je het shirt in de digitale fanshop? Log dan in met je Mijn Ajax-account dat is gekoppeld aan je lidmaatschap. Dan wordt de korting automatisch verrekend.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >