Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie waren Klaassens medespelers bij eredivisiedebuut in De Goffert?

Ajax hervat zondag om 14.30 uur de eredivisie. Dat doet het op bezoek bij NEC. Davy Klaassen is daar vast blij mee. Het Goffertstadion blijft voor hem bijzonder. Het is het stadion waar hij in 2011 zijn eredivisiedebuut maakte. Daarover gaat deze quiz.

03 januari 2023 - 16:02
Klaassen 1200
Klaassen scoorde al razendsnel na zijn invalbeurt. © Pro Shots

Klaassen is een Ajacied. Een echte. Een kind van de club. We kennen die termen allemaal wel. Het is ook volledig terecht. Opgeleid in Amsterdam werd hij een grote jongen die uiteindelijk zijn vleugels uitsloeg. Avonturen bij Everton en Werder Bremen volgden. Een terugkeer in Amsterdam echter ook. En dus stapt de geboren Hilversummer zondag gewoon weer in die rode spelersbus.

Of hij speelminuten krijgt? Dat moet haast wel, al is de vraag of dat als basisspeler of invaller is. Invaller was hij ook in november 2011. Trainer Frank de Boer liet de jonge middenvelder een paar dagen eerder al Europees debuteren tegen Olympique Lyon (0-0). In Nijmegen volgde ook al snel zijn officiële debuut op de nationale velden.

Als een echte Ajacied zou hij ook meteen trefzeker zijn bij zijn eredivisiedebuut. Zoals hij nog zo ontzettend vaak zou scoren in het wit-rood-wit. Toen al was het juichen van ongekend goed niveau. We zijn niet van de juichpolitie, maar we houden ervan. Bekijk de foto hierboven maar eens. Die verbeten kop. Een echte liefhebber.

Ajax won met 3-0 en Klaassen maakte – als invaller in minuut 81 – de laatste treffer. Hij had er slechts 42 seconden voor nodig. Met een blij gevoel de spelersbus in. Terug naar Mokum. Maar wie stapten er allemaal nog meer in de bus? Welke spelers nam De Boer destijds op in de selectie waar ook Klaassen deel vanuit maakte?

Precies die vraag leggen we aan jou voor. De namen kun je hieronder inkloppen. We zijn benieuwd hoe ver je komt. Je krijgt vijf minuutjes de tijd.

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >