Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Met welke spelers reisde Ajax in 2004 naar FC Den Bosch?

Ajax neemt het woensdag in de strijd om de KNVB-beker op tegen FC Den Bosch. De laatste keer dat de Amsterdammers afreisden naar stadion De Vliert, was in 2004. Weet jij nog welke Ajacieden er destijds tot de selectie behoorden?

10 januari 2023 - 11:25
Sneijder Den Bosch 1200
Vooruit, deze krijg je van ons cadeau. © AFC Ajax

In aanloop naar het bekerduel is het interessant een blik te werpen op de historie. Zo vaak reist Ajax tegenwoordig niet meer af naar de hoofdstad van Brabant. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat Den Bosch al jarenlang in de eerste divisie bivakkeert. Momenteel is de ploeg van trainer Jack de Gier terug te vinden op de zestiende plek.

Voor het laatste bezoekje van Ajax aan Den Bosch moeten we terug naar het begin van deze eeuw. Op 19 september 2004 troffen beide clubs elkaar voor het laatst in Stadion De Vliert. Onder leiding van hoofdcoach Ronald Koeman won Ajax met 0-5.

Weet jij nog welke spelers destijds tot de selectie van Ajax behoorden? Het zijn er achttien in totaal. We gokken dat je bij de basiself nog best wat spelers weet op te noemen. Kijken we naar de reservebank, dan wordt het al een stuk lastiger. Daar zitten best wat verrassende namen tussen.

We zijn benieuwd hoe ver je komt. Je krijgt zes minuten de tijd. Succes!

Mocht de quiz niet in één keer goed inladen, ververs dan de pagina. Dat helpt eigenlijk altijd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >