Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind deelt vlak voor klassieker zijn kant van het verhaal

Daley Blind zou ooit nog terugkomen op zijn vertrek bij Ajax. Dat ‘ooit’ komt sneller dan verwacht. Daags voor de klassieker in De Kuip.

18 januari 2023 - 20:08
Blind 1200 (1)
Blind deelt zijn kant van het verhaal. © Pro Shots

We stellen voorop dat alle partijen in de spiegel moeten kijken over hoe het pijnlijke vertrek van Blind bij Ajax tot stand kwam. Niemand gaat daarin vrijuit en werkelijk helemaal niks aan het hele verhaal is fraai. Blind vond onderdak bij Bayern München. Een geweldige escape. Dat verhaal over zijn vertrek bij Ajax zou later wel komen. De verdediger kiest er met redenen voor om dat nu alsnog te doen.

Blind had een transferwens, zoals eerder al duidelijk werd. Om die reden was hij niet meer welkom bij de trainingen. De coach wilde alleen door met spelers die vol voor de club gingen. Voor Blind was dat het einde van een wekenlange en pijnlijke achtbaan. Hij wilde zijn tijd bij Ajax voor volle tribunes afsluiten, maar zo liep het niet. Daar spelen – zo lijkt inmiddels wel duidelijk – alle partijen hun rol in.

Blind doet nu in het Algemeen Dagblad zijn boekje open over het gebeuren bij de club. Vooral Schreuder komt er niet goed vanaf. Blind zegt daarbij te weten dat het persoonlijk was voor de coach.

Voor Blind is het logisch dat hij nu komt met zijn kant van het verhaal. “Omdat die in mijn beleving veel zegt over het gebrek aan communicatie bij mensen die nu aan het roer staan bij Ajax. Gebrek aan leiderschap en empathie ook,” zo klinkt het.

Daarnaast zou er een wederzijdse boeteclausule zijn opgenomen in de ontbindingsovereenkomst, waar ze zich in de Arena de afgelopen weken niet aan hielden: “Ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij. Die bepaling wilde de club, hè.”

Aanbevolen
Schreuder baalt achteraf dat hij Blind geen gedag heeft gezegd

Duidelijk wordt ook dat er iets is voorgevallen tussen Blind en Schreuder tijdens het duel met RKC Waalwijk. De oefenmeester hield tijdens de rust een betoog over het matige druk zetten van zijn ploeg. Hij vroeg in het Engels aan een paar aanvallers wat ze ervan vonden. En ook hoe ze het wilden. Blind: “Ik stond toen op en zei in die kleedkamer hardop: trainer, wees duidelijk en bepaal jij nou zélf hoe we het gaan uitvoeren!”

Volgens de lezing van Blind was Schreuder daar niet van gediend: “Er was emotie en zijn reactie was al even fel: You shut up! Shut your mouth and sit down!’' Blind stelt dat hij daarna besloot zijn mond te houden en te gaan zitten. “Later vroeg ik aan de fysio’s en aan medespelers: ging ik te ver? Ze vonden van niet. Het is topsport.”

Blind geeft in het AD aan dat hij het allemaal deed vanuit goede intenties, met het teambelang in gedachten. Dat zal op dat moment zeker zo zijn geweest. Wat zijn huidige intenties zijn om dit alles nu aan de grote klok te hangen, zal bij sommigen een vraag zijn. Het is hoe dan ook bijzonder pijnlijk allemaal.

“Ik deed dat niet omdat ik de trainer voor het blok wilde zetten. Als je er een probleem mee hebt, roep je me de volgende dag toch ter verantwoording?”

Volgens Blind gebeurde dat niet. Sterker nog, Schreuder zou hem vervolgens negeren en een week later zat Blind in Glasgow op de bank. Dat werd gecommuniceerd als een ‘tactische keuze’. Toen Owen Wijndal geblesseerd raakte, viel Devyne Rensch in. De al warmlopende Blind kon gaan zitten. “Van gepasseerd als nummer 1 ging ik naar derde keus.”

Wat een gedoe mensen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >