Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bier en frisdrank duurder vanaf thuisduel met FC Twente

Supporters die rondom Ajax - FC Twente een biertje of een frisje in het stadion kopen, zijn nog duurder uit. De Johan Cruijff Arena ziet zich genoodzaakt prijsverhogingen door te voeren. Wat dit precies betekent, lees je hieronder.

12 januari 2023 - 13:51
Bier 1200 (1)
De draagkartons zijn niet langer gratis... © De Brouwer

Een beker Heineken van 300 cc kost vanaf zaterdag 4,25 euro. Dat is vijftig cent duurder dan voorheen. Zo gaat er sowieso vijftig cent bij op welke maat bierbeker je ook bestelt. Voor de grootste maat betaal je per direct 7,25 euro. Bekijk voor de volledigheid de tabel onderaan dit artikel. Daarin staat alles duidelijk uiteengezet.

Ook bij frisdranken worden prijsverhogingen doorgevoerd. Een Red Bull wordt vijftig cent duurder. Voor overige frisdranken betaal je gemiddeld 25 cent per beker meer. Supporters lieten eerder in ons horeca-onderzoek al weten dat ze de prijzen veel te hoog vinden, dus het stadion heeft een lastige boodschap te vertellen. We vroegen om een reactie.

“De inkoopkosten voor de productie liggen zeventien procent hoger dan een jaar geleden,” verklaart een woordvoerder van de Johan Cruijff Arena de nieuwe prijsstellingen. “Tijdige leveringen vanuit groothandels zijn ook niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen.”

Aanbevolen
Leden SV Ajax geven catering in JC Arena een 6,6

“De krapte op de arbeidsmarkt maakt het bovendien lastig voldoende personeel aan te trekken tijdens wedstrijden,” krijgen we verder te horen. “De uurtarieven voor ons personeel stegen hierdoor verder. De kostenstijgingen – zoals supporters die als particulier ervaren – raken ook organisaties zoals de Johan Cruijff Arena en haar partners.”

“Deze combinatie van factoren leidt tot een prijsstijging van een deel van ons assortiment. We zijn ons ervan bewust dat de supporters de prijzen al aan de hoge kant vinden. We proberen de prijsstijgingen – samen met onze partners – echt te beperken en dat biertje tijdens de wedstrijd mogelijk te houden.”

Draagkartons
Ajacieden halen ook graag bier voor hun maten. Dan ben je vaak onderweg met zo’n draagkartonnetje met daarop zes of zelfs meer drankjes. Deze draagkartons waren altijd gratis, maar ook hiervoor betaal je vanaf Twente-thuis. Het stadion gaat hier 25 cent voor rekenen.

We vroegen de Arena ook op dit punt om een reactie en kregen die ook: “Door de schaarste in materialen – waaronder ook karton – stegen de productiekosten voor de draagtrays enorm. Door vanaf januari 2023 een bijdrage te vragen aan bezoekers, kunnen we ook op de langere termijn gebruikmaken van de trays. We hopen ook hergebruik voor een tweede rondje te stimuleren. Dat draagt bij aan de afvalreductie en verduurzaming.”

Hieronder een tabel met de prijswijzigingen op een rijtje:

Prijzen Drankjes

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >