Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajaxhumor in De Kleine Komedie blijkt goed medicijn tegen chagrijn

Supportersvereniging Ajax maakte in 2020 al eens een uitstapje naar het theater. Toen na een seizoen vol sprookjesvoetbal. Nu na een veelbewogen 2022. De Kleine Komedie in Mokum was stijf uitverkocht. Peter Heerschop en Viggo Waas keken met de nodige zelfspot terug op het afgelopen voetbaljaar.

11 januari 2023 - 10:36

Het voetbaljaar 2022 was er eentje met ups en downs. De landstitel werd op het tandvlees behaald en goed gevierd. Toch rommelde het ook flink op talloze fronten. Humor is vaak een goed medicijn tegen chagrijn. Dat bleek maandag in De Kleine Komedie.

Heerschop en Waas vertolkten onze nieuwjaarsconference op geheel eigen wijze. Van ‘de bolling van de bal’ tot de technische staf van Marc Overmars. Geen onderwerp werd geschuwd. Er kwamen zo’n 400 leden van SV Ajax samen om te proosten op het nieuwe jaar – met hopelijk nieuw succes in het verschiet – en om nog een keertje over de schouder te kijken.

Op het podium en in de zaal was er ruimte voor grappen en grollen, maar soms werd het ook ontroerend. De mannen van De Godenzonen pakten halverwege het stokje over van Heerschop en Waas. Gestoken in Ajaxshirtjes kwamen Robbie Wallin, Luan Buleshkaj en Guillano Herdigein met raps, spoken word en hun creatieve blik op Ajax. Soms op de man, maar bij cabaret is veel toegestaan. Een VAR was niet aanwezig.

Het was kortom een heerlijk avondje met Ajacieden onder elkaar. Een avondje dat naar meer smaakt. Check de foto's hieronder maar, gemaakt door Pro Shots. We sluiten zeker niet uit dat we dit in de toekomst vaker gaan doen. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >