Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over SC Cambuur - Ajax

Ajax gaat zondag op bezoek bij SC Cambuur. Om uitzicht te houden op de landstitel, moet er in Leeuwarden worden gewonnen. Daarom hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

04 februari 2023 - 11:50
Driedingencamaja800
Vorig seizoen won Ajax op de valreep met 2-3. © Pro Shots

Cambuur kent vooral problemen in eigen huis
We hebben goed nieuws en slecht nieuws in aanloop naar Cambuur-uit. Het slechte nieuws is dat Ajax voor de tweede keer op rij moet aantreden op kunstgras. Het goede nieuws? Het is gelijk de laatste keer dat de Ajacieden dit eredivisieseizoen op een plastic mat moeten voetballen. Dat scheelt!

Ajax treft met Cambuur de huidige nummer zeventien van de eredivisie. De ploeg uit Leeuwarden kent vooral problemen in eigen huis. Dit seizoen wist het slechts één keer op vertrouwde bodem te winnen. Dat was trouwens wel tegen PSV (3-0). Alle overige thuisduels gingen verloren, terwijl Cambuur afgelopen weekeinde tegen Fortuna Sittard (1-2) pas voor de tweede keer in een thuiswedstrijd wist te scoren.   

Aanbevolen
Heitinga’s elf: welke noten kraak jij voor uitduel met Cambuur?

Ultee wil na een uur nog in de wedstrijd zitten
Waar Ajax op transfergebied een rustige winter kende, daar was Cambuur een stuk actiever op de markt. De geel-blauwen trokken Mimoun Mahi, Ben Rienstra, Navarone Foor en Bjørn Johnsen aan. Het viertal kan zondag gelijk in actie komen, al is dat maar voor een gedeelte van de wedstrijd. Jamie Jacobs, Robin Maulun, Calvin Mac-Intosch en Maxim Gullit zijn er tegen Ajax niet bij. 

“We werken met verschillende scenario’s,” aldus Cambuurtrainer Sjors Ultee op de eigen clubwebsite. “Het is voor ons vooral zaak er zo veel energie en arbeid in te stoppen, dat we na een uur nog in de wedstrijd zitten. Dan kunnen we met gerichte wissels wellicht nog iets forceren voor een resultaat.”

“Ajax mag dan wel in een lastige fase zitten, ze hebben nog steeds ongelofelijk veel individuele kwaliteit,” vervolgt Ultee. “Dat we af en toe achteruit worden gedrukt en iets minder de bal hebben, is dan ook logisch. Daar moeten we niet van in war de raken. De kansen die er zeker ook liggen, moeten we benutten. En dan moeten we het stadion erachter zien te krijgen.”

Aanbevolen
Lodeweges over klus bij Ajax: ‘Ik wil dit nog een keer meemaken’

Heitinga maakt goede indruk op Álvarez
John Heitinga neemt zondag voor de tweede keer als eindverantwoordelijke plaats op de Ajaxbank. Edson Álvarez is positief over zijn nieuwe trainer. “Hij heeft veel karakter, vastberadenheid, leiderschap en persoonlijkheid. Dat brengt hij over aan de groep,” aldus de Mexicaan tegenover AjaxTV. “Hij heeft in de kleedkamer ook wat regels aangepast. Ik denk dat dat heel goed is gevallen in de groep.” 

Álvarez vormt de laatste duels het centrale duo met Jurriën Timber, maar sluit niet uit dat hij dit seizoen ook nog op het middenveld in actie komt. “Afhankelijk van de tegenstander, speel ik soms op het middenveld en soms centraal achterin. Daar heb ik geen problemen mee. Ik wil mijn steentje bijdragen en samen met dit team geschiedenis schrijven.”

De driepunter op bezoek bij Excelsior was een welkome opsteker, maar Álvarez weet dat er meer nodig is. “Zondag spelen we op kunstgras, maar dan moeten we er ook staan, want we willen die drie punten.”

Cambuur en Ajax trappen zondag om 12.15 uur af in het Cambuur Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Martin van den Kerkhof, terwijl Edwin van de Graaf de VAR van dienst is.

Ajax Life Podcast #88 - ‘Johnny verdient alle steun!’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >