Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Noem laatste veertien opponenten van Ajax in Europese voorrondes

Ajax treft donderdag Ludogorets in het Bulgaarse Razgrad. Daar spelen de Ajacieden de eerste van twee duels in de play-offs. Hopelijk levert het tweeluik een ticket op voor de groepsfase van de Europa League. Kun jij de laatste veertien clubs noemen die Ajax trof in Europese voorrondes?

21 augustus 2023 - 14:46
Ajax Slovan 1200
Tegen wie zien we Atouba hier in actie in 2009? © Pro Shots

Ajax en Europese voorrondes… Pfoe, daar kun je een boek over schrijven. Forse teleurstellingen en complete euforie wisselden elkaar regelmatig in rap tempo af. 

Zo herinneren we ons bijvoorbeeld goed hoe Ajax zich in seizoen 2016/2017 niet wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Peter Bosz moest genoegen nemen met de Europa League, maar haalde vervolgens wel prompt de finale!

Wat we ook niet snel vergeten? Hoe de Johan Cruijff Arena op zijn grondvesten schudde toen Ajax in seizoen 2010/2011 zegevierde in de play-offs richting Champions Leaguegroepsfase. Het met 2-1 gewonnen thuisduel zorgde voor een stukje Ajaxziel in het stadion. Maar wie was de tegenstander?

Daar gaat onderstaande quiz over. Lukt het jou om de laatste veertien opponenten van Ajax te noemen tijdens Europese voorrondes? Je krijgt hiervoor zes minuten de tijd. Dat moet echt genoeg zijn.

Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >