Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajacieden trappen seizoen in Dortmund vocaal sterk af

Maurice Steijn gaf na de 3-1-nederlaag tegen Borussia Dortmund een groot compliment aan de fantastische Ajaxsupporters. Waarom hij dat deed, zie je terug in ons fotoverslag.

Door Jordy Haak
07 augustus 2023 - 11:07
Doraja 1200
De Ajacieden zijn klaar voor het nieuwe seizoen. © SV Ajax

Ruim tweeduizend Ajacieden reisden af naar Dortmund voor het oefenpotje met de Duitse topclub. Voor ons als supporters voelde dat een beetje als de officieuze aftrap van het nieuwe seizoen. Zoveel kansen hebben we deze voorbereiding immers niet gehad om onze club live aan het werk te zien.

In het nagenoeg uitverkochte Signal Iduna Park lieten de Ajacieden zich van hun beste kant zien. Vocaal deed het uitvak niet onder voor de ruim tachtigduizend aanwezige toeschouwers. Wie niet beter zou weten, zou niet zeggen dat het hier een oefenpotje betrof. Het ouderwets zingen, springen en juichen doet ons hunkeren naar de start van de eredivisie.

Ook voor de aftrap was het al gezellig in de biertuinen rondom het stadion, waar supporters van beide clubs kriskras door elkaar liepen. Bier en braadworst zijn prima ingrediënten voor een toffe voetbaldag. Ajax – waar de nieuwkomers hun eerste speelminuten kregen – ging onderuit tegen Dortmund, maar dat is in ons fotoverslag slechts bijzaak.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >