Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB veroordeelt wangedrag en gaat schandalig incident onderzoeken

De gewonnen klassieker (1-2) werd ontsierd door idioterie op de tribunes. De KNVB veroordeelt het schandalige incident, waarbij Davy Klaassen een aansteker tegen het hoofd kreeg gesmeten en een hoofdwond opliep.

06 april 2023 - 09:49
Klaassen Boos 1200
Klaassen was witheet. © Pro Shots

Een nieuw dieptepunt als het om misdragingen van ‘supporters’ gaat. Voetbal is ons lievelingsding, maar keer op keer zijn er weer idioten die niet begrijpen dat je met dit soort acties ons spelletje vermoordt. Die mening deelt de KNVB.

“Onlangs is een speler door een supporter geslagen en nu is er opnieuw een dieptepunt bereikt,” schrijft de nationale voetbalbond in een statement op de eigen website. “Duizenden mensen gaan naar het stadion om de spelers te zien voetballen. Dan is het krankzinnig dat zij op het veld kennelijk niet veilig zijn.”

Het is de spijker op zijn kop. Feyenoord plaatste bij de laatste twee klassiekers netten langs het veld om dit soort incidenten te voorkomen, maar toch ging het woensdag mis. Precies op de plek waar de netten ditmaal waren weggehaald. We kunnen het niet anders omschrijven dan een zielige vertoning.

Aanbevolen
Klaassen twijfelde niet na krankzinnig incident: ‘Je wil niet weglopen’

“Natuurlijk nemen clubs en organisaties voorzorgsmaatregelen, maar het begint bij de intenties van de daders. Als je niet voor het voetbal naar het stadion komt, maar om te rellen, blijf dan vooral weg. Het voetbal, de clubs, de echte supporters en de spelers zijn beter af zonder jou,” vervolgt de KNVB in het statement.

De voetbalbond geeft daarnaast aan dat de gebeurtenissen verder worden onderzocht, met als gezamenlijk doel de daders te bestraffen. De man die de bewuste aansteker op het hoofd van Klaassen gooide, is woensdag direct gearresteerd.

Dilan Yesilgöz-Zegerius, minister van Justitie en Veiligheid, sprak op Twitter al klare taal. “Wat een dieptepunt. Wat een schande. Als je spelers belaagt of bekogelt, ben je geen supporter, maar een enorme hufter die gestraft moet worden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >